Hakoisten Anna Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Riikka-Maria Rosenberg

Äänikirja

Johdanto

Historioitsijan ja kirjailija Riikka-Maria Rosenbergin kirja Hakoisten Anna on Hakoisten naiset-kirjasarjan aloitusosa. Kirjasarja perustuu kirjailijan suvun omistuksessa olevaan kartanoon Janakkalassa, Hakoisten kartanoon, sen historiaan ja naisiin jotka ovat siellä eläneet. Kartano on tänä päivänä Suomen vanhin edelleen asutettu kartano. Hakoisten Anna äänikirja kertoo Anna Magdalena Lilliebrunnista ja hänen elämästään Hakoisten kartanon epätoivottuna rouvana.

Kirjan keskiössä on rakkaustarina Anna Magdalenan ja Hakoisten kartanon omistaja upseeri Karl Gustaf Ugglan välillä ja heidän 1700-luvulla eläneeseen aateliselämänä. Heidän yhteiselämä vaikeuttaa muun muassa miehen äkkipikainen luonne, hänen riidanhaluiset sukulaisensa ja samassa kartanossa elävän rakastajatar. Hakoisten Anna äänikirja ilmainen on Sanna Majurin äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 59 minuuttia.

Kirjasta: Hakoisten Anna

Haikosten Anna äänikirja kertoo Anna Magdalena Lilliebrunnin tarinan. 1700-luvun Suomea ja aateleiden elämää kuvaava kirja on sekä rakkaustarina että historiallinen tositapahtumiin perustava naiskohtaloa kuvaava teos. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Janakkalaan ja Haikosen kartanoon. Kartano sijaitsee Haikosten linnan välittömästä läheisyydessä. 1700-luvulla Kartano oli Uggla nimisen ruotsalaisen aatelissuvun omistuksessa.

Kirjan alussa Anna Magdalena on noin neljäkymmentävuotias nainen jonka maine on tahrautunut. Hänen edessään on vanhapiian elämä, kunnes kaikki muuttuu, kun hänen naapurinsa, äkkipikainen ja kiivaan aatelilainen upseeri Karl Gustaf Uggla naapurikartanosta nimetään hänen miehekseen.

Haikosten Anna äänikirja ilmainen kuvailee miten Annan edessä on aivan uudenlainen elämä, ja helppoa se ei tule olemaan. Hänen saapuessaan Hakoisten kartanoon, tunnelma on kylmä. Upseerin perheenjäsenet eivät halua Annaa talon rouvaksi ja myös talossa asuva, Ugglan rakastajatar, pitää huolen siitä, ettei Anna pääse asettumaan kartanoon.

Kiehtovassa kartanonelämässä kuvataan miten itsepäinen, omaperäinen sekä hyvin sinnikäs Anna taistelee löytääkseen omaa paikkansa kartanossa ja hänellä on kova tahto nostaa itseänsä talon rouvaksi huolimatta siitä, että hänen miehensä kylmäkiskoiset sukulaiset ja mustasukkainen rakastajatar tekevät Annan pyrkimyksistään vaikeita. Silti Anna taistelee sellaisesta elämästä mihin hän uskoo.

Hakoisten Anna äänikirja kuvaa miten Anna huomaa joutuneensa kesken vaikeaa sukua. Uggla on luoneeltaan kiivas, äkkipikainen ja aggressiivinenkin. Suvun jäsenet ovat usein eri mieltä asioista ja joutuvat jopa selvittämään riitojansa käräjillä. Annakin joutuu vaikeuksiin Ugglan sukulaisten kanssa.

Haikosten Anna aloittaa kirjasarjan nimeltään Hakoisten naiset. Kirjasarjassa lukija voi tutustua kartanossa historian saatossa asuneisiin naisiin ja heidän kohtaloihin. Kirjasarja uppoutuu naisten tarinoiden lisäksi myös aikansa elämään. Haikosten Anna on mielenkiintoinen ja koskettava kuvaus naisen elämästä 1700-luvulla. Kirjasarjan muut osat tulevat varmasti olemaan mielenkiintoista lukemista myös.

Kirjailijasta: Riikka-Maria Rosenberg

Riikka-Maria Rosenberg syntyi vuonna 1977 Sievissä. Rosenberg on sekä kirjailija ja historioitsija. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori.  Rosenberg asuu nykyään Helsingissä ja kirjassa kertovassa Hakoisen kartanossa. Janakkalassa sijaitseva Hakoisen kartano on nykyään Rosenbergin suvun omistuksessa. Kartanon pitkä, kiinnostava ja monivaiheinen historia innoitti Rosenbergia tutkimaan ja kirjoittamaan naisista jotka ovat historian saatteessa eläneet kartanossa.

Näin syntyi Rosenbergin kirjoittama kirjasarja Hakoisten naiset. Sarjasta ei ole ilmennyt kuin aloitusosa Hakoisen Anna. Kirjoissaan Rosenbergin pyrkimyksensä on herättää kiehtovat naiskohtalot eloon ja viedä lukijansa menneisyyteen, kadonneeseen maailmaan mutta jonka tarinat ovat kuuntelemisen arvoisia. Rosenberg on aiemmin kirjoittanut romaanin Ninon – Rakkauden mestari ja tietokirja Markiisitar de Sévignén kirjeet 1648–1696.

Kuuntele Ilmaiseksi: