Häkkipoika Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Torey Hayden

Äänikirja

Johdanto

Erityisopettajan ja kirjailijan Torey Haydenin kirja Häkkipoika kertoo häkellyttävän tarinan 16-vuotiasta pojasta nimeltään Kevin joka sulki itseänsä häkkiin. Häkkipoika äänikirja ilmainen on koskettava tositarina. Kevin lopetti kokonaan puhumisen ollessaan seitsemän vuotta vanha. Missä ikinä hän olikin, hän piileskeli pöytine alla ja teki pöydän ympärille tuoleista itselleen häkin. Lopulta hän ei ollut astunut jalallakaan ulos neljään vuoteen.

Arkipäiväiset rutiinit kuten vaatteiden vaihto ja peseytyminen herätti Kevinissä kauhua ja pelkoa. Yrityksistä huolimatta Kevinin käyttäytymisessä ei tapahdu minkään näköistä muutosta, joten lopulta paikalle pyydetään Torey Hayden. Vähitellen Torey saa yhteyden poikaan. Häkkipoika äänikirja ilmainen on Charlotta Hagforsin äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 28 minuuttia pitkä. Kirjan on suomantanut Seppo Raudaskoski.

Kirjasta: Häkkipoika

Tositarina Häkkipoika äänikirja kertoo nuoresta, tapahtumat sijoittuvat 1970-luvun Amerikkaan, Torey Haydenin kokemuksiin työskennellessä erityisopettajana yksityisellä klinikalla. Haydenin oppilas on 16-vuotias Kevin joka on kärsinyt jo melkein kymmenen vuotta selektiivisestä mutismista. Selektiivinen mutismi tarkoittaa valikoituvaa mykkyyttä. Tämä on erityisopettajan Haydenin erikoisaluetta ja hänet pyydetään paikalle, kun mikään muu ei ole auttanut poikaa.

Häkkipoika äänikirja ilmainen kertoo, miten Kevin on äitinsä toimesta huostaanotettu ja kuinka hän asuu laitoksessa. Kevin kärsii mykkyydestä lisäksi monesta eri pelkotilasta. Kirjan alussa kerrotaan miten Kevin ei ole ollut laitoksen seinien ulkopuolella neljään vuoteen. Kevin pelkää suunnattomasti muun muassa peseytymistä, vaatteiden vaihtoa ja kierrelehtiöitä. Ainoa turvapaikka Kevinille on pöytien alla, missä hän tekee itsellensä häkin käyttäen tuoleja seininä. Tämän vuoksi Kevin on saanut lisäniemen Häkkipoika.

Kun Torey Hayden kutsutaan apuun, hän lähestyy Keviniä hyvin varovaisesti, alkuun istuessaan lattialla Kevinin rakentaman häkin läheisyydessä. Näin hän toimii voittaakseen pojan luottamuksen, ja lopulta niin myös käy. Kun Kevin alkaa pikkuhiljaa avautumaan paljastuukin, että hän on todella fiksu nuori mies.

Häkkipoika äänikirja kuvaa miten Kevin alkaa kertomaan Haydenille omasta taustastaan ja miten järkyttävä tarina sieltä paljastuu. Kevin kantaa sekä äitiinsä että hänen väkivaltaista ja arvaamattomaan miesystävää kohtaan suurta vihaa. Kirjassa muun muassa kuvataan, miten Kevin on pienenä poikana joutunut katsomaan vierestä, kun äidin miesystävä pahoinpitelee hänen pikkusiskoaan melkein hengiltä ilman että äiti puuttuu asiaan. Lopulta äiti valitsee miehen lastensa edellä ja lapset huostaanotetaan.

Kevin kantaa erittäin traumaattisia kokemuksia mukanaan. Kirjassa hänen toipuminen lapsuuden kokemuksistaan on epävarmaa. Välillä hän voi paremmin ja välillä taas hän haluaa jäädä sellaiseksi hulluksi jota muut jo luulevat hänen olevan.  Lopulta yllättävä asia saa Kevinin jatkamaan eteenpäin.

Kirjailijasta: Torey Hayden

Victoria Lynn Hayden, Torey Hayden nimellä kirjoittava nainen, syntyi vuonna 1951 Livingstonissa, Montanassa. Torey Hayden on yhdysvaltalainen erityisopettaja, tutkija ja kirjailija. Hayden valmistui erityisopettajaksi vuonna 1975 Montanan osavaltionyliopistolta jonka jälkeen hän on työskennellyt kouluissa, sairaaloissa sekä laitoksissa lasten kanssa jolla on erityistarpeita.

Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja tällaista lapsista. Hänen kirjoissaan hän kirjoittaa muun muassa selektiivisestä mutismista, eli valokoivasta mykkyydestä, joka on hänen erityisosaaminen. Sen lisäksi hän on kirjoittanut autismista, Tourette syndroomasta, seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä alkoholiongelmista. Hänen ensimmäinen kirja Toisten lapset julkaistiin vuonna 1981. Hän on uransa aikana kirjoittanut yli 10 kirjaa. Nykyään Hayden asuu Skotlannissa. Hänellä on yksi tytär.

Kuuntele Ilmaiseksi: