Häkissä Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Marika Lehto & Hannes Hyvönen

Äänikirja

Johdanto

Häkissä – Hannes Hyvösen tarina on toimittaja kirjailijan Marika Lehdon yhdessä Hannes Hyvösen kanssa kirjoitettu elämänkerta Hyvösen tiestä huippujääkiekkoilijana NHL:ään asti ja kuinka hän menetti kaiken ja joutui aloittamaan elämänsä uudestaan, alusta asti. Hyvöstä ei kutsuttu Hurja-Hannekseksi turhan takia. Hän pelasi kovaa, kaukalossa ja elämässäkin ja hän hävisi. Valitettavasti Hyvösen tarina ei ole ensimmäinen kaltaistaan. Hyvönen ei ole ensimmäinen jääkiekkoilija, tai urheilija ylipäätänsä, joka ei pysty hallitsemaan elämänsä jääkiekon ulkopuolella.

Marika Lehto on aiemmin palkittu toimittajana tehdystä mediahuomiota saaneesta artikkelista, joka koski telinevoimistelun valmennuskultuuria. Häkissä julkaistiin vuonna 2020. Häkissä äänikirja on Ville Tiihosen äänittämä. Häkissä äänikirja ilmainen on 11,5 tuntia pitkä.

Kirjasta: Häkissä

Häkissä – Hannes Hyvösen tarina on ex jääkiekkoilijan elämänkerta. Hyvönen syntyi Oulussa keskiluokkaisen perheeseen. Kirjassa Häkissä Hyvönen kertoo, että tiesi olevansa rakastettu, isähän teli Hannekselle mailoja, jota kaverit kadehtivat, mutta kotona ei tunteista puhunut. 4-vuotiiana Hannes aloittaa jääkiekon pelaamisen. Vilkas, jopa ylivilkas, nuori Hannes ei koulussa viihtynyt ja koki kaukalon olevan ainut paikka missä tunteet sai näkyä. Kirjassa palataan monesti Hanneksen haluun miellyttää muita ihmisiä ja myös hänen herkkyytensä.

Valmennuskultuuri olo kova, mutta niin oli Hyvönenkin ja varsinkin hänen syöttönsä olivat kovia. Hyvösestä tehtiin jo juniorina kovan luokan pelaaja. Jääkiekkourallaan Hyvönen pelasi urallaan muun muassa MM-pronssia, kolme Suomen mestaruutta, KHL:n mestaruuden sekä 42 ottelua NHL:ssä.  Nykyään hän toimii valmentajana Oulun Kärppien organisaatiossa.

Nuori Hyvönen sai esikoisensa 23-vuotiaana. Elämä näytti olevan mallillaan, ei aikaakaan ennen, kun Hyvösellä oli kaunis vaimo, monta lasta, 2 miljoonan NHL sopimus sekä mahtava uusi talo. Valitettavasti Hyvönen menetti muutamassa vuodessa kaiken, jonka vuoksi hän oli junnusta asti taistellut kaukaloissa.

Kirjassa Hyvönen kertoo kuinka hän makaa kaverinsa sohvalla, vahvassa humalassa ja pilleripäissään ja tajusi ettei voinut edes itseltänsä riistä hengen, kun mikään asunnossa ei näyttänyt toimivan siihen tarkoitukseen. Hyvönen oli siinä hetkenä työtyön, koditon ja koukussa särky- ja unilääkkeisiin. Ura, perhe ja talo olivat lähteneet alta. Hyvönen joutuu suljetulle psykiatriseen osastoon ja sieltä hän ammentaa voiman ja kyvyn ymmärtämään itseään ja sen pohjalta rakentaa uudenlaisen, toimivan elämän.

Häkissä äänikirja ilmainen on raju kuvaus odotuksista, unelmista, tunteiden löytäminen ja hyväksyminen sekä taistelutahdosta ja välittämisestä. Häkissä äänikirja se on selviytymistarina, joka on tärkeää, jotta ymmärtäisimme j avoisimme muuttaa Suomessa vallitsevaa urheliukulttuuria.

Kirjailijasta: Marika Lehto

Marika Lehto syntyi Mikkelissä. Lehto on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri. Nuorena Lehto matkusti ja työskenteli ulkomailla, muun muassa Yhdysvalloissa, tämä on hänen omien sanojensa mukaan avartanut hänen maailmansa ja halun kertoa ihmisten tarinoita suurelle yleisölle. Hän teki myös pitkään toimittajan työtä muun muassa uutistoimituksen toimittajana ja esimiestehtävissä. Vuodesta 2018 lähtien Lehto toimii yrittäjänä omassa Sanomalehto nimisessä yrityksessään missä hän kirjoittaa kirjoja sekä juttuja erilaisiin aikakausilehtiin. Lehto tekee myös sisällöntuotantotöitä, kirjoitustöitä ja esiintymistöitä yrityksille.

Lehdon esikoiskirja Hannes Hyvösen elämänkerta Häkissä julkaistiin vuonna 2020. Samana vuonna julkaistiin myös teos Härkävuosi, joka kertoo kehonrakentajan ja yrittäjän Jari ”Bull” Mentulan elämästä. Lehtosen kolmas kirja on tuloillaan.

Kuuntele Ilmaiseksi: