Guns N' Roses Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Mick Wall

Äänikirja

Johdanto

Maailmaan parhaisiin musiikkitoimittajiin ja kirjailijoihin nimitetty Mick Wall on kirjoittanut Guns N’ Rosesin, yksi maailman suurimmista rockyhtyeistä, koko tarinan. Guns N’ Roses nousi maailman huipulle 80-luvulla. He aloittivat matkansa rähjäisistä pikkuklubeista Los Angelsissa ja päättyivät hallitsemaan maailman suurimmat lavat. Yhtyeen jäsenet olivat suuria, kaoottisia, vaarallisia ja täysin mahdottomia ennakoida. He eivät pyytäneet anteeksi ja aiheuttivat skandaaleja aamupalaksi, tästä kaikesta Guns N’ Roses äänikirja kertoo. Kirja keskittyy luonnollisesti yhtyeen keulahahmoon ja hankalaan persoonaan Axl Rose:iin, jopa musiikki jää tämän suurmiehenvarjoon.

Guns N’ Roses äänikirja ilmainen on Karlo Haapiaisen äänittämä. Äänikirjan pituus on tasan 20 tuntia pitkä. Kirjan on suomentanut Petri Silas.

Kirjasta: Guns N´Roses

Guns N´Roses: Viimeiset jättiläiset vuodelta 2016 on Mick Wallin teoksiaan. Mick Wall on erittäin sopiva valinta Guns N´Roses äänikirja ilmainen luojaksi koska 90-luvulle asti hän kuului yhtyeen sisäpiiriin. Aina siihen asti, että hänelle ja yhtyeen laulajalle Axl Roselle tulivat erimielisyyksiä niin kun laulajalla on ollut tapana. Muiden yhtyeen jäsenten kanssa Mick Wall on hyvissä väleissä vielä tänä päivänäkin ja heitä hän on kirjaa varten myös haastatellut.

Guns N’ Roses äänikirja on kaksi osainen eepos Guns N´Rosesin koko tarinasta. Kirjan ensimmäinen osio kertoo yhtyen alkuajoista ja taustoista, bändin muodostamisesta ja heidän matkastaan huipulle. Toinen osio kertoo yhtyeen väistämättömästä alamäestä, yhtyeen jäsenten sisäisistä riidoista ja miten he kaikista huolimatta pystyvät jatkaa esiintymistään.

Guns N’ Roses perustettiin Los Angelissa vuonna 1985. He saivat levytyssopimuksen vuonna 1986. Yhtyen perustajajäsenet ovat laulaja Axl Rose, kitaristit Slash ja Richard Fortus, basisti Duff McKagan, rumpali Frank ferrer että kosketinsoittajat Dizzy Reed ja Melissa Reese.

Guns N’ Roses äänikirja ilmainen ilmainen keskittyy hyvin paljon yhtyen keulahahmoon ja laulajaan Axl Roseen. Vaikka kirjailija Mick Wall ja Rose tiedetään eronneet riistaisesti, pystyy kuitenkin Wall kirjassaan kuvailemaan laulajaa neutraalisesti eikä pelkästään mustamaalaten. Kirjassa esitetään Axl olevan musikaalinen nero, perfektionistina, joka pyrkii koko ajan eteenpäin ja haluaa kehittyä musikaalisesti.

Toisaalta Guns N’ Roses äänikirja kertoo Axl olevan vaikeista olosuhteista kotoisin, kerrotaan hänen olevan kaltoinkohdeltu lapsi mieliterveydellisillä ongelmilla. Axl on tunnettu raivokohtauksistaan josta ei kukaan hänen läheisyydessään säästynyt.

Guns N´Roses oli todellakin viimeisiä jättiläisiä, viimeisiä yhtyeitä jotka elivät totaalista rock elämää, ainakin kirjan perusteella. Yhtyen musiikkia sivutetaan ohimennen ja kirjassa keskitytään lähinnä kuvamaan huumeiden ja alkoholin huurteista elämää jota yhtyen jäsenet elivät. Jäsenet olivat rock-elämäntyylin taitajia ja kirja onkin pitkälti viihdyttävää sekoilua ja bailaamista, kun sikailutarinat seuraavat toisiansa.

Kirjailija: Mick Wall

Mick Wall syntyi vuonna 1958 Iso-Britanniassa. Hän on maailmanlaajuisesti hyvin tunnettu brittiläinen rockin sisäpiirillinen, musiikkitoimittaja, kirjailija, radio- sekä tv-persoona. Häntä on kuvattu maailman johtamana rock-, ja metalli musiikki kirjailijana. Hän aloitti toimittajana vuonna 1977 Sounds lehdessä. Vuonna 1986 hän julkaisi esikoiskirjansa kertoen Ozzy Osbournesta.

Uransa aikana hän on julkaissut yli 25 teosta joista kaikki liittyvät musiikkiin muun muassa Lemmy teos vuodelta 2016 joka on elämänkerta Motörheadin laulajasta ja keulahahmosta Lemmy ja Rainbow in the dark musikkilegendasta Diosta. Suomessa Mick Wall nousi tietoisuuteen 1980-luvulla oman televisio-ohjelmansa Monsters Of Rockin kautta.  Wall on myös toiminut managerina ja nähnyt sekä rockelämien ylösnousemisiaan ja alastuloja.

Kuuntele Ilmaiseksi: