Grip Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Rick Pastoor

Äänikirja

Johdanto

Grip Miten hallitset viikkoasi, vuottasi, elämääsi on Rick Pastoorin kirjoittama teos, jonka avulla voi selättää arjen kaaoksen. Grip äänikirja on käytännönläheinen supersuosittu teos, jonka kautta voi oppia organisoimaan tehokkaasti, priorisoida oikein ja arvioida omaa ajankäyttöä siten että voi hallita paremmin sekä yksittäisiä päiviä että oikeastaan koko elämän. Käyttämällä aikaa suunnitteluun tehostat työaikasi, jotta kiireesi päättyy ja työ tuntuu mielekkäämmältä.
Kirjassa käsitellään myös, miten laajempiakin suunnitelmia voidaan toteuttaa. Grip esittää kymmenet jo käytännössä toimiviksi todettua ideaa ja kaavaa, jotka tukevat isoja päämääriä ja mullistavat arjen. Grip äänikirja on äänittänyt Ville-Veikko Niemelä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia 50 minuuttia pitkä. Kirjan suomennoksen on tehnyt Suvi Kauppila.

Kirjasta: Grip

Grip on Alankomaisen Rick Pastoorin mallin jonka avulla oppii suunnittelemaan ja tekemään töitä sekä tehokkaammin ja innostuneemmin kun koskaan aiemmin. Kirjassaan Grip Miten hallitset viikkoasi, vuottasi, elämääsi Pastoor esittää mallinsa. Grip perustuu aivotutkimukseen ja on kehittynyt Pastoorin yritysten ja erehdysten kautta. Kirjasta on tullut Alankomaissa bestselleri ja kirjaa on myyty yli 60 000 kappaletta vaan Alankomaissa.

Grip äänikirja soveltuu oikeastaan jokaiselle, opiskelijasta, työntekijään, johtajalle tai ihan vaan hänelle joka ei saa ajatuksiaan järjestykseen.

Grip äänikirja ilmainen on jaettu kolmeen osaan. Ensimmäinen osa on nimeltään Grip ja viikon hallinta. Kirjan tässä osiossa käsitellään kalenterin tärkeyttä, kalenterin avulla voi priorisoida ja toteuttaa sekä ajankäyttönsä yleensä ja työnsä. Osiossa esitetään myös muistilistan sekä perjantaisen yhteenvedon tärkeyttä. Lisäksi osiossa kerrotaan miten selättää sähköpostitulvan.

Grip kirjan toinen osio Grip ja vuoden hallinta käsittelee motivaationsa löytämisen tärkeyden, haasteiden ja suunnitellun tärkeys sekä kuinka viedä motivaatiota seuraavalle tasolle (vastaus siihen on rikoskumppanin löytäminen). Myös vuoden hallinnassa on syytä muistaa muistilistaa!

Grip äänikirja sisältää kolme isoa osaa. Kolmas osa on nimeltään Grip ja elämän hallinta. Tässä osiossa Pastoor kertoo miten Grip mallia voi hyödyntää kokovaltaisessa elämän hallinnassa. Ensimmäinen askel siihen on löytämällä parempi versio itsestään ja puhua vähemmän ja kuunnella enemmän. Pastoor kertoo, avaimen kaikkien elämän ongelmiin on strateginen ajattelutapa. Elämän hallinnassa tärkeätä on myös, että suunnittelee suuria mutta aloittaa pienin askelin.

Grip kirja sisältää myös kolme bonuslukua nimeltään Muistinpanotekniikka haltuun, Loma haltuun ja Tiimi haltuun. Kirjan lopussa Pastoori antaa vielä lukuehdotuksia lukijoilleen. Grip on yksi parhaimmista elämänhallinasta kirjoitetuista kirjoista, kannattaa ottaa haltuun! Kyseessä on helposti lähestyvästä hyvillä työkaluilla.

Kirjalijasta: Rick Pastoor

Rick Pastoor on hollantilainen kirjailija ja kehittäjä. Hän on opiskellut kommunikointia ja teknologia. Valmistuttuaan yliopistolta hän perusti oman tietojenkäsittely yrityksen, jonka hän sittemmin myi vuonna 2013. Tämän jälkeen hän osallistui startup yritykseen Blendle, vaan 9 kuukauden jälkeen liittymisestään hän oli jo Saksan toimiston tuotekehittelyn johtaja. Blendlellä Pastoor aloitti kirjoittamaan blogia, jossa hän käsitteli ja jakoi ajatuksiaan työstää ja johtamisesta.

Vuonna 2019 hän julkaisi kirjan mihin hän oli kerännyt ajatuksiaan. Kirjasta ei tullut suosittu yhden yön yli mutta myy tänäkin päivänä melko mukavasti. Vuonna 2020 Pastoor lopetti työnsä Blendlellä koska halusi keskittyä rakentamaan yhteisöä ja tuotteita GRIP:in ympärille.  GRIP on Pastoorin kehittämä menetelmä millä voi tehdä työtään vielä tehokkaammin.

Kuuntele Ilmaiseksi: