Gasellit Äänikirja

4.6/5

Kirjoittaja: Pekka Salminen

Äänikirja

Johdanto

Gasellit: matka on kertomus neljästä ystävästä jolla on yhteinen bändi ja yhteinen unelma. Gasellit on vuonna 2008 Helsingissä perustettu rap-bändi. Heidän levynsä Jano nousi vuonna 2018 listaykköseksi ja vuonna 2019 Gasellit palkittiin Emma-pystillä vuoden yhtyeenä. Gasellit kirjan on kirjoittanut yhtyen jäsen Pekka Salminen. Gasellit äänikirja on myös Salmisen äänittämä.  Kirja julkaistiin vuonna 2021. Pituudeltaan äänikirja on noin 8 tuntia pitkä.

Gasellit äänikirja ilmainen on lämminhenkinen, rehellinen ja suorapuheinen kuvas yhden Suomen suosituimman rap-yhteen yhteisestä matkasta. Kirjassa he kertovat millaista on olla maailman parhaan bändissä, heidän historiastansa sekä yhteisistä päämääristä mutta ennen kaikkea se on kertomus ystävyydestä ja rakkaudesta lajiin, tässä tilanteessa tarkoittaen modernia rytmimusiikkia ja räppiä.  

Kirjasta: Gasellit

Gasellit äänikirja on rehellinen ja lämmin kuvaus rap-yhtyen yhteisestä matkasta tähän asti, heidän kertomana. Gasellit yhtyeen Hätä-Miikka, Päkä ja Thube Hefner ovat räppääjiä ja MusaJusa on yhtyen tuottaja ja DJ. Gasellit: matka on yhtyen Päkän, oikealta nimeltään Pekka Salmisen kirjoittama. Pekka Salminen ja Miikka Niirainen ovat vuonna 2017 julkaisseet yhdessä esikoisromaanin Sä maksat.

Hätä-Miikka on oikealta nimeltään Miikka Niirainen, Thube Hefner on Tuomas Pietikäinen ja MusaJusa taas kulkee nimellä Jussi Mikkonen. Yhtyeen jäsenet tapasivat toisensa lukiossa ja ystävystyvät. Heitä yhdisti innostus freestyle-rapista ja modernista rytmisestä musiikista ja biiteistä. Yhdessä he rupesivat tekemään oman näköistä musiikkia. Gasellit jäsenet ovat kertoneet, että alkuun musiikin tekeminen oli vaan leikkistä pelleilyä. Gasellit yhtye syntyi vuonna 2008 Oulunkylässä, Helsingissä.

Jäsenet ovat unionisti sitä mieltä, että yhtyessä oleminen on parasta elämässä. Gasellit äänikirja kuvaa yhtyen jäsenten yhteiset haaveet keikkaelämästä, vaikeasti piilotettava epävarmuutta ja puutteelliset taidot jota korvatiin sitä isommalla innolla. Vaikka jäsenet välillä riitelivät keskenään, oli heillä kuitenkin koko ajan yhteistä päämäärää. Kokeilujen ja erheidenkin kautta he löytävät oman soundinsa. Kohta Gasellit kiipeävät listoille ja unelmat keikoista onkin arkipäivää.

Biisit kuten esimerkiksi Muistanks mä väärin, Mitä mä Malagas sekä Jäniksen vuosi löytävät oman kuulijakuntansa. Gasellit ovat yhdistäneet omassa tuotannossaan modernin ja melodisen rytmimusiikin sekä suorapuheinen underground-rap. Gasellit ovat myös ansainneet palkintoja musiikkistaan, heitä palkattiin esimerkiksi vuonna 2019 Vuoden yhtyeenä Emma-palkinnolla. 

Gasellit äänikirja ilmainen on mahtava ja lämmin tarina ystävyydestä, intohimosta ja oman jutun etsimisestä ja myös sen löytämisestä sekä tietysti musiikkista. Kirja on elämänkerrallinen aito ja suora bändikirja josta paistaa läpi Gasellit yhtyen jäsenten rakkaus musiikkia kohtaan.

Kirjailijasta: Pekka Salminen

Pekka Salminen syntyi vuonna 1989 Helsingissä. Hän on muusikko ja kirjailija. Salminen on opiskellut yhteiskuntatieteiden opintoja Helsingin yliopistossa. Hän on tehnyt työtä muassa media- ja viestintäalalla. Pekka ”Päkä” Salminen on yksi Gaselli yhtyen jäsenistä. Hänen esikoisromaaninsa vuodesta 2017 on nimeltä Sä maksat. Kirjan Salminen kirjoitti yhdessä bändijäsenen Miikka Niiraisen kanssa. Sä maksat kertoo ystävyydestä ja millaista on olla nuori ja elämässään hukassa.

Gasellit yhdistävät lähiöräppiä ja modernia rytmimusiikkia. Gasellit tekevät sanoituksia jotka osuvat suomalaisnuoriin. Gasellit ovat julkaisseet 6 albumia ja keikkailleet ahkerasti ympäri Suomea. Gaselleiden kappaleita on kuunneltu Spotifyssa yli 13 miljoonaa kertaa. Sosiaalisessa mediassa Gaselleilla on yhteensä yli 22 000 seuraajaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: