Fuck you Liivik Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Aki Ollikainen & Siim Liivik

Äänikirja

Johdanto

Siim Liivik & Aki Ollikainen kirjoittama Fuck you Liivik kertoo jääkiekkoilijan Siim Liivikin elämäntarinan. Siim muutti lapsena äitinsä kanssa hajoavasta Neuvostoliiton maisemista Virosta Vantaan lähiölle. Sieltä hänen matkansa kävi pihapiirinsä kovien ulkojäiden kautta jääkiekon suomenmestariksi, Eurooppaan pelammaan liigoissa sekä JVG:n kanssa lavoille esiintymään Märkä-Simona. Fuck you Liivik on tarina maahanmuuttajan kasvusta ja taisteluista päästäkseen parrasvaloihin tekemällä sitä mitä eniten rakastaa, pelaamalla jääkiekkoa ärhäkkäänä hyökkääjänä. 

Kirjassa monet Liivikin ystävätkin kertovat miehestä omat tarinansa. Kirjassa kuullaan muun muassa Samu Haber, Raimo Summasen ja Mikael Granlundin tarinoita. Fuck you Liivik on Siim Liivikin itse äänittämä. Äänikirjan pituus on 7 tuntia ka 15 minuuttia.

Kirjasta: Fuck you Liivik

Fuck you Liivik äänikirja kuvaa Siim Liivikin elämää tarkkuudella ja totuudenmukaisesti. Kirjassa kerrotaan miten Virossa syntynyt Siim viettää ensimmäiset vuotensa isoäitinsä kanssa, kun hänen nuori äiti, yksinhuoltaja, opiskelee ja käy töissä. Isoäiti on tärkeä roolikuva Siimille, hänen muistoa kunnioittaen on selän peittävä tatuointi Siimin selässä.

Fuck you Liivik äänikirja ilmainen kertoo Siimin olleen neljävuotias, kun hän muutti äitinsä ja pikkusiskonsa sekä äidin väkivaltaisen muusikko miehen kanssa Suomeen, Vantaan Korsoon. Isäpuoli liikkuu Eestin musiikin alakulttuurissa ja heidän kotonaan majoittuvat miehen muusikkoystäviä ja perhe pääsee myös mukana keikoille. Kun väkivaltainen mies uhkaa lapsia, äiti ja lapset karkaa turvakotiin.

Kirjan mukaan maahanmuuttajapojan elämä Suomessa ei ole kovin helppoa. Jo hiekkalaatikossa saa tottua ryssittelyyn ja tappeluihin. Siim on kuitenkin kovansa kuoren alla sekä pohtiva ja herkkä poika joka huolehtii sekä äidistään että siskostaan, ja on niin edelleen.  

Fuck you Liivik äänikirja kertoo miten nuori Liivik harrasti monipuolisesti ja hoiti koulunsa. Korson kaukalolla Siim viihtyi erityisen hyvin ja se kasvatti myös luonnetta. Hänen taidostaan kertovat huhut kantavat pitkälle. Liivikin asenne on täynnä näyttämisen halua. Jos nuori Liivik ei saa kyytiä treeneihin, hän polkee pyörällä. Kirjan mukaan Liivik on tuntenut aina, että häneltä vaaditaan enemmän, kun muilta. Ja kun hänelle tarjoutui mahdollisuus aleta ammattilaiseksi, hän tarttui siihen.

Jääkiekkopelaajan Siim on sekä provosoiva että fyysinen. Hän jättää vahvan muistijäljen heihin jota hän kohtaa, kaukalossa tai yöelämässä. Siim sanoo suhtautuvansa kaikkiin tekemisiin ylilyönteihin niin että se kuuluu sekä hänen lajiinsa että rooliinsa. Hän puolustaa mainettaan. Fuck you Liivik kirjassa Samu Haber kertoo, että sekä ovet että ihmiset väistyvät Liivikiä kun hän astuu sisälle klubiin.

Kirjailija: Siim Liivik ja Aki Ollikainen

Siim Liivik syntyi vuonna 1988 Virossa. Liivik on ammatti jääkiekkopelaaja, hyökkääjä, ja hän on tullut tunnetuksi myös viihdemaailmasta esiintymällä taiteilijanimellä “Märkä-Simo” muun muassa rap-yhtye JVG:n kanssa. Liivik on pelannut jääkiekkoa 9 kautta SM-liigassa, 2 kautta EBEL liigassa sekä yhden kauden SHL liigassa.   

Aki Ollikainen syntyi vuonna 1973 Äänekoskella. Ollikainen on toimittaja ja kirjailija. Koulutukseltaan Ollikainen on yhteiskuntatieteiden maisteri sekä valokuvaaja. Ollikaisen esikoisromaani Nälkävuosi julkaistiin vuonna 2012. Tämän jälkeen Ollikainen on julkaissut kaksi romaania lisää sekä Siim Liivikistä kertovan elämänkerran. Ollikaisen kirjoittamat romaanit ovat palkittuja useasti muun muassa Helsingin sanomien kirjallisuuspalkinnolla. Ollikaisen vaimo Milla Ollikainen on myös hän kirjailija. Pariskunta kirjoittaa yhdessä dekkareita A. M. Ollikainen nimellä.

Kuuntele Ilmaiseksi: