Freezing order Äänikirja

4.6/5

Kirjoittaja: Bill Browder

Äänikirja

Johdanto

Freezing order: Tositarina rahanpesusta, salamurhista ja hengenvaarallisesta kamppailusta Vladimir Putinia vastaan on pelottava tositarina ja liikemiehen Bill Browderin jatko-osa kirjaan Red Notice. Freezing order kirjassa kuvataan erityisen vaarallista kissa ja hiiri -leikkiä jota Browder käy Putinin hallintoa vastaan.  Freezing order äänikirja jatkaa siihen mihin Red Notice jäi, eli Browderin kamppailuun saadakseen selville kuka kaappasi hänen miljardien arvoisen sijoitusyhtiön ja murhasi hänen lakimiehensä Sergei Magnitskin.

Kirjassa kuvataan mitä uskomattomimpia propagandaa, salamurhia ja vakoilujuonia jotka ovat olleet Browdenin arkea ja 15 vuotta. Freezing order äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen äänittämä. Äänikirjan pituus on 11 tuntia ja 53 minuuttia. Kirjan on suomentanut Jorma-Veikko Sappinen.

Kirjasta: Freezing order

Freezing order äänikirja on jatko-osa Red notice kirjalle. Freezing order voi lukea itsenäisesti mutta parempaa ymmärrystä saa jos lukee molemmat kirjat. Bill Browder on yhdysvaltalaissyntynyt liikemies joka vuonna 1996 perusti Hermitage nimisen Venäjä-rahaston joka oli jossain vaiheessa maailman parhaiten tuottanut rahasto. Suurimmillaan rahaston arvo oli jopa yli 4,5 miljardia dollaria.

Freezing order äänikirja ilmainen kuvailee jatkoa sen jälkeen kuin Venäjän valtio kaappasi hänen sijoitusyhtiön ja sen jälkeen murhasi Browderin asianajaja Sergei Magnitskin. Kirjassaan Browder ja hänen tiimiään pääsee lähemmäksi sekä varastettuja rahoja että Magnitskin murhaajaa ja sen seurauksena venäläisten otteet muuttuvat yhä kovemmiksi.

Kirjassa kuvataan mitä surrealistisia murhia, vakoilua sekä propaganda jotka ovat olleet osa Browderin elämää viimesiet viisitoista vuotta. Kyseessä on pelottava ja ahdistava kissa ja hiiri leikkiä jota Browder ei lopeta, hän haluaa oikeutta asianajajalleen sekä koetulle vääryydelle. Freezing order alkaakin jännittävällä kohtauksella kun Browder pidätetään Madridissa, venäläisten Interpolin pidätysmääräyksellä, tekaistu totta kai.

Sijoitustoiminta ja kadotettu raha on todella pieni osa tästä kirjasta, enemmänkin Browder pyrkii paljastamaan muun muassa rahanpesuvyyhtiä joka ovat kytköksissä Magnitskin kuolemaan ja jonka lonkerot ulottuvat Putiniin asti. Browder on pyhittänyt koko elämänsä saadakseen hyvitystä ystävänsä ja työtoverinsa murhasta.

Freezing order äänikirja kuvailee myös Putinin ja Donald Trumpin yhteyksiä muun muassa Helsingissä järjestetyn huippukokouksessa. Kirjassa Browder kertoo myös työstään, ja kamppailustaan, Magnitski-lakialoitteen parissa sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa. Magnitski-laki mahdollistaisi venäläisten laittomasti hankittujen varojen jäädyttämistä länsimaissa.

Freezing order: Tositarina rahanpesusta, salamurhista ja hengenvaarallisesta kamppailusta Vladimir Putinia vastaan on pelottava kuvaus ja mielenkiintoista lukemista elämästä Venäjän vihollisena. Kirja voisi ihan yhtä hyvin olla erittäin hyvä jännäri, ja sitähän se myös on, tosielämästä suoraan.

Kirjailijasta: Bill Browder

Bill Browder syntyi vuonna 1964 Yhdysvalloissa.  Earl Browder, joka aikoinaan oli kommunistisen puolueen presidenttiehdokas Yhdysvalloissa, on Bill Browderin isoisä. Browder on tullut tunnetuksi sijoittajana ja poliittisena aktivistina. Hän varttui kapitalististina Chicagossa. Hän on koulutukseltaan ekonomisti. Hän aloitti työnsä Euroopassa Lontoossa jonka jälkeen hän siirtyi Puolan kautta Venäjälle.

Vuonna 1996 Browder perusti ja tämän jälkeen myös hallinnoi suurinta sijoitusrahastoa Venäjällä. Vuonna 2007 Venäjän viranomaiset lakkauttivat rahaston tekaistuin veronkiertosyyttein jonka jälkeen he murhasivat Browderin lakimiehen Sergei Magnitskin. Browder on siitä asti työskennellyt saadakseen asianajajansa Magnitskin murhaajat oikeuden eteen ja paljastaakseen muun muassa mihin rahastosta ryöstetyt rahat ovat kadonneet.

Kuuntele Ilmaiseksi: