Etätyön hyvinvointiopas Äänikirja
Kirjoittaja: Kati Boijer-Spoof Heikinheimo & Riikka Ilmivalta
Äänikirja
Johdanto
Kati Boijer-Spoof Heikinheimon ja Riikka Ilmivallan kirjoittama Etätyön hyvinvointiopas on kirja jonka tarkoitus on tuoda lukijalleen virkeitä työpäiviä ja eväitä parempaan työelämään. Etätyö on suomalaisen työkulttuurin uusin tulokas, ja se on tullut jäädäkseen. Etätyön hyvinvointiopas äänikirja auttaa lukijaa ja hänen työyhteisönsä kukistamaan kaikissa eri malleissa, etätyössä, hybridimaallisessatyössä sekä lähityössä. Kirja tarjoaa sekä konkreettisia vinkkejä sekä tietoa työskentelyyn liittyen muun muassa tiimin ja yksilön hyvinvointiin vaikuttavista asioista ja miten nämä asiat voidaan vahvistaa.
Kirjassa paneudutaan myös aivojen toimintaan ja siihen vaikuttaako etätyö aivojen toimintaan. Etätyön hyvinvointiopas äänikirja ilmainen on Milla Puolukanahon äänittämä. Äänikirjan pituus on 5 tuntia ja 22 minuuttia pitkä.
Kirjasta: Etätyön hyvinvointiopas
Kati Boijer-Spoof Heikinheimo ja Riikka Ilmivalta työskentelevät päivittäin työyhteisöjen kanssa lisäämällä
hyvinvointia liikkumisen ja palautumisen kautta. Kun etätyöstä tuli uusi todellisuus he huomasivat suomalaisen työyhteisön olevan aivan uuden työtavan äärellä. Etätyön hyvinvointiopas äänikirja tarjoaa apua, miten varmistaa työyhteisön hyvinvoinnin myös tässä uudenlaisessa työympäristössä, etätyössä. Kirjailijoiden mukaan työtehot vahvistuvat ja työn kuormitusteho jää alhaisemmaksi, jos palautuminen alkaa jo työpäivän aikana.
Etätyön hyvinvointiopas äänikirja ilmainen on jaettu kuuteen osioon. Jokaisella osiolla on jokin teema, jotta käsitellään. Kirjan ensimmäinen osio Haastaako etätyö hyvinvointia? käsittelee etätyötä monesta eri näkökulmasta. Osiossa käsitellään muun muassa arjen rutiinit, kun kodista tulee myös työpaikka, työskentely itsenäisesti ja ryhmässä sekä säästöt. Lyhyesti siis kuvataan etätyön hyvät ja huonot puolet.
Etätyön hyvinvointiopas esittää toisessa osiossa työyhteisöä. Miten työntekijä voi, etätyöstä huolimatta, olla osaa tiimiä, miten kohdata ja olla läsnä myös virtuaalisessa työyhteisössä sekä miten saada kaiken irti vuorovaikutuksesta joka on virtuaalinen.
Etätyön hyvinvointiopas äänikirja esittää kolmannessa osiossaan ihmisen aivot. Osiossa käsitellään muun muassa aivotyön ominaispiirteitä, kognitiivista ergonomiaa, palauttamista ja unta. Kirjan neljännessä osiossa käsitellään kehoa. Tämä on kirjan parasta antia. Osiossa käsitellään inaktiivisuutta ja aktiivisuutta, unen tärkeyttä, tauotusta, liikuskelua ja kuntoilua. Tässä osiossa kirjailijat esittävät myös 15 eri liikettä jotka saa etätyöläisen kehon liikkeelle ja aivot toimimaan paremmin.
Etätyön hyvinvointioppaan viides osa käsitellee ravitsemusta. Osiossa esitetään kolme askeletta jonka avulla voi helposti parantaa omaa ravitsemustaan. Ensimmäinen askel on rytmiliike, toinen riittävästi kasviksia ja kolmas ennakointi. Kirjan kuudes ja viimeinen osio käsittelee kirjan oppien jatkuvuutta etätyöläisen arjessa. Tähän pystyy muuttamalla tietoa tavoiksi, palkitsemalla itseään ja tuuppaamalla itsellensä uutta tapaa toimia ja olemalla kärsivällinen.
Kirjailijasta: Kati Boijer-Spoof Heikinheimo ja Riikka Ilmivalta
Etätyön hyvinvointioppaan kirjailijat Kati Boijer-Spoof Heikinheimo ja Riikka Ilmivalta pyörittävät yhdessä Virkisteri Oy nimistä palveluyritystä. Virkisteri Oy keskittyy työhyvinvointiin liikkumisen ja palautumisen avulla, lisäämällä näin työyhteisöjen tuottavuutta ja hyvinvointia. Virkisteri tarjoaa muun muassa luentoja, virkistyspäiviä ja valmennuksia.
Riikka Ilmivalta on yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on koulutukseltaan työfysioterapeutti ja pilates ja joogaopettaja. Hän on myös ryhmäliikunnan ohjaaja ja on kehittänyt Liikkuva Tauko konseptin. Ilmavirta on myös katutanssin Suomen mestari.
Kati Boijer-Spoof Heikinheimo vastaa yrityksen liiketoiminnan ja myynnin kehittämisestä. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Tämän lisäksi hän on myös mindfulness-opettaja, PilatesHealth-ohjaaja sekä Personal Trainer. Hänen erikoistumisalueina on ravitsemus- ja liikuntalääketiede.