Estonian salaisuudet Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: J.K. Tamminen

Äänikirja

Johdanto

Vuonna 1994 syyskuisena aamuyönä Suomi ja koko maailma järkyttyi risteilylaivan M/S Estonia laivan uppoamisesta. Uppoamisen myötä 852 ihmistä kuolee. Vuonna 2019 Estoniasta löydettiin kyljessä reikiä, jonka alkuperää tai syytä ei olla voitu selittää. Estonian salaisuudet äänikirja julkaistiin vuonna 2021.

Estonian salaisuudet kertoo Estonia-laivasta ja sen historiasta, joka tuntuu olevan täynnä salaisuuksia. Pintaan nousee ajan myötä väitteitä sotatarvikkeiden kuljetuksista, Venäjän mafiasta, kadonneista kapteeneista, kokaiinilasteista ja jopa murhista.

J.K. Tamminen aloitti vuonna 1995 Estonian tapausta, laivasta esitettyjä väitteitä ja tutkimusraporttien tutkimista ja kokosi niistä salaliittoteoria kirjaa vailla vertaa. Estonian salaisuudet äänikirja ilmainen ei kertaa vanhoja tietoja vaan tuo esille uusia, salamyhkäisiä ja salattuja mielipiteitä ja näkökulmia.

Kirjasta: Estonian salaisuudet

Vuonna 1994 uppoaneena M/S Estoniasta tehty teos Estonian salaisuudet on kannesta kanteen täynnä salaliittoteorioita uppoamisen syistä ja Estonian pimeäistä salaisuuksista. Estonian uppoamisen todelliseksi syyksi on sanottu olevan irronnut keulavisiiri. Myös onnettomuuden myrskyinen yö ja Estonian kova vauhti on kerrottu vaikuttavan onnettomuuteen ikävään lopputulemaan. Estonian onnettomuudessa ainakin 852 ihmistä menetti henkensä.

Kohua monesti itsekin herättäneenä, J.K. Tamminen tuntuu olevan täysin oikea henkilö tällaista teosta varten. Estonian salaisuudet äänikirja antaa lukijalle juuri sen mitä nimi lupaakin. Kirja on kannesta kanteen täynnä villejä ja vähemmän villejä väittämiä Estonian salaisuuksista. Jotkut väittämistä tiedetään sen verran että ne ovat laajalti levitettyjä. Kirja avaa, tai ainakin spekuloi, näitä asioita vielä enemmän. Väitteet koskevat sotatarvikkeiden kuljetuksista, Venäjän mafiaa, kadonneita kapteeneja, kokaiinilasteja ja jopa murhia.

J.K Tammisen haastateltuja liittyen väittämiin eivät halua tulla esiin kirjassa omilla nimeillä, henkilöt kokevat, että heidän kertomiensa asiat ovat liian arkaluontoisia.

Väitetään että Estonia olisi kuljettanut sotatarvikkeita. Estonian turmamatkan todellisesta lastista ei ole tietoa, sillä tutkinnan saamat tiedot on salattu 70 vuodeksi. Venäjän mafiaa on yhdistetty Estonian ja myös väittämiin koskien kokaiinilasteja ja murhia. Väittämä on, että Venäjän mafia olisi tehnyt huumekauppaa yli rajojen nimenomaan Estonia kulkuvälineenä. Tähän liittyisi monta ihmistä mafian ulkopuolella, ihmisiä joka myöhemmässä vaiheessa on kuollut tai kadonnut hämärissä olosuhteissa.

Vuonna 1995 J.K. Tamminen aloitti itsenäisen tutkimisen Estonian liittyvistä väittämistä sekä Estoniasta kirjoitettuja tutkimusraportteja. Estonian salaisuudet julkaistiin vuonna 2021.  Estonian salaisuudet äänikirja ilmainen lukee Joonas Kääriäinen. Joonas Kääriäinen on aiemmin äänittänyt kirjan Maailman salaperäisin kirja – ja muita historian mysteerejä, joten hän on täydellinen valinta lukijaksi Estonian salaisuudet- teokselle. Estonian salaisuudet äänikirja on kestoltaan 5,5 tuntia.

Kirjailijasta: J.K. Tamminen

Kirjailija J. K. Tamminen on omituinen mutta hyvin kiinnostava ihminen. Hän on itse toiminut ammattirikollisena sekä Suomessa että Itä-Euroopassa. Hän on hyvin koulutettu ja on muun muassa opiskellut sekä valmistunut rikostutkijaksi, lakimieheksi sekä teologiksi. Kirjojen kirjoittamisesta J.K. Tamminen tekee tällä hetkellä väitöskirjaa johtamistieteistä. Nykyään hän nimeää itseänsä lähinnä pitkän linjan rikostoimittajaksi ja kirjailijaksi, joka vastaa teoistaan pelkästään yläkerran isännälle. Hän asuu jossain lähellä Latvia ja Viron rajamaisemia.

J.K. Tamminen on aiemmin julkaissut muun muassa kirjat Pasilan mies, Megaliiga, Kilpimies, Konkursseja ja muita konnuuksia, Perintämies ei soita kahdesti, Malmin nainen ja Totuus tapaus Aarniosta. Hän on myös kirjoittanut elämänkerran nimeltään Rikollinen elämäni.

Kuuntele Ilmaiseksi: