Epäluonnolliset syyt Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Richard Shepherd

Äänikirja

Johdanto

Epäluonnolliset syyt: Oikeuspatologin elämä ja monet kuolemat ovat kaikille CSI-sarjan faneille kuin tehty! Tämä kirja vaan on tosielämästä. Richard Shepherd on Iso-Britannian johtava oikeuslääkäri joka on viimeiset 30 vuotta suorittanut jopa 23 000 ruumiinavausta. Epäluonnolliset syyt teos on ylistetty muistelma kiehtovasta urasta patologian työstä. Dr Richard Shepherd on suorittanut muun muassa tunnetuimpien kuolemien kuolemansyyttutkimukset. Hän on myös se jota kutsutaan paikalle, kun kuolema ei pystytä heti selittämään tai jos se on ollut yllättävä.

Epäluonnolliset syyt äänikirja on Markus Järvenpään äänittämä. Kirjan on suomentanut Veera Kaski. Suomessa kirja julkaistiin vuonna 2020. Epäluonnolliset syyt äänikirja ilmainen on pituudeltaan 15 tuntia ja 22 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Epäluonnolliset syyt

Epäluonnolliset syyt: Oikeuspatologin elämä ja monet kuolemat elämänkerta kertoo Richard Shepherdistä, johtavasta oikeuslääkäristä Iso-Britanniassa. Epäluonnolliset syyt äänikirja ilmainen kertoo paitsi hänen urastaan myös hänen yksityiselämästään ja jopa hänen henkisestä romahduksestaan.

Richard Shepherd on ollut uransa aikana mukana tutkimassa useita, suurta mediahuomiota saaneita tapauksia. Ensimmäinen iso tapaus oli Hungerfordin verilöyly vuonna 1987. Esimiehen ollessaan lomalla nuorta oikeuslääkäriä Shepherd hälytettiin paikalle pikkukaupunkiin. Siellä paikallinen nuori mies oli ampunut kuusitoista ihmistä ja lopulta itsensä. Hän oli ampunut oman äitinsä ja yhden poliisin, mutta suurin osa uhreista oli ammuttu täysin sattumalta.

Epäluonnolliset syyt äänikirja kertoo julkisuuden kannalta Shepherdin uran raskain tapaus oli jokilaivaturma vuonna 1989. Tapauksen yhteydessä kuoli 51 nuorta jotka olivat olleet juhlimassa syntymäpäiviä. Shepherd vastasi turman uhrien tunnustamisesta. Joistakin uhreista jouduttiin amputoimaan käsi, jotta saataisiin heidän sormenjälkiänsä tunnustamista varten. Tämä on yleinen käytäntö, käsi ommellaan takaisin paikoilleen myöhemmin. Tämä käytäntö ei ollut tuttu medialle eikä kansallisille ja asiaa reposteltiin hyvin paljon.

Kirjassaan Shepherd kirjoittaa myös Prinsessa Dianan kuolemasta ja hänen kuolemansyyttutkimuksestaan. Pariisissa sattuneessa rajussa autojen törmäyksessä ensin vaan pienen rintavamman ja muutamat luunmurtumat. Hänen tilansa kuitenkin heikkeni nopeasti ja vasta liian myöhään huomattiin, että hänellä oli pieni repeämä keuhkonsa laskimossa. Tämä on hyvin harvinaista.

Epäluonnolliset syyt äänikirjassa Shepherd paljastaa, että auton hiljaisempi vauhti taikka turvavyön käyttö olisi todennäköisesti pelastanut Dianan hengen.

Shepherd on kirjoittanut sinensä omanlaatuisen kirjan koska hän on kirjoittanut myös paljon omasta elämästään. Shepherd ymmärsi joitain olevan väärin, kun hän sai ensimmäisen paniikkikohtauksensa. Tämä tapahtui, kun hän lensi pienkoneessa Hungerfordin kylän yllä. Nyt Shepherd tekee työtä sen eteen, että kaikilla oikeuslääkäreillä olisi oikeus saada terapiaa.

Kirjailijasta: Richard Shepherd

Richard Shepherd syntyi vuonna 1953 Lontoossa mutta varttui Watfordin nimisessä kylässä Iso-Britanniassa. Shepherd menetti nuorena äitinsä ja eli isänsä kanssa kahden. Oikeuslääketieteestä hän kiinnostui, kun hänen luokkakaverinsa näytti hänelle lääketieteellisen kirjan alakoulussa. Shepherd valmistui lääkäriksi vuonna 1977 St George’s Hospital medical schoolista. Vuonna 1987 hänen erikoistumisensa oikeustiedelääkäriksi oli valmis. Nykyään Shepherd toimii johtavana oikeuslääkärinä, hän on myös hyvin tunnettu varsinkin kotimaassaan muun muassa koska hän on toiminut todistajana monessa isoissa oikeusjutuissa.

Hänen esikoiskirjansa Epäluonnolliset syyt: Oikeuspatologin elämä ja monet kuolemat on saavuttanut huippusuosion ja sen oikeudet on myyty kymmeniin maihin. Shepherd kirjoittaa parasta aikaa toista kirjaa, sekin liittyy vahvasti hänen uraansa.

Kuuntele Ilmaiseksi: