Ella ja kaverit Äänikirja

4.5/5

Kirjoittaja: Timo Parvela

Äänikirja

Johdanto

Ella ja kaverit on kirjailijan Timo Parvelan kirjoittama kirjasarja. Ella ja kaverit papanavanassa on vuodesta 2021 ja se on jo 34 osa kirjasarjassa, sarjan ensimmäinen osa on jo 25 vuotta vanha. Ensimmäistä kertaa Ellasta ja hänen kavereistaan pystyi lukemaan vuonna 1995, silloin tarina oli osana helppolukuista Kirjava Kukko-sarjaa. Kirjava Kukko kirjasarjan tarkoitus oli innoittaa lapsia lukemaan ja koska Ella ja kaverit tarina tosiaan teki niin, saivat he sittemmin omia kirjoja.

Ella ja kaverit äänikirja on tarkoitettu kouluikäisille lapsille, kohderyhmänä on 6–9-vuotiaat. Tarinoissa seikkailee Ella ja hänen luokkakaverinsa sekä heidän nimeämättömäksi jäänyt opettajansa. Ella ja kaverit äänikirja ilmainen on Lotta Kuusiston lukema. Äänikirjan pituus on noin tunti ja 20 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Ella ja kaverit

Ella on kirjasarjan päähenkilö ja minä kertoja. Hänellä on vaaleat hiukset ja hän on hyvin fiksu, nauraa ja puhuu paljon. Kirjassa seikkailee myös Ellan paras ystävä Hanna sekä heidän muita luokkalaisia kuten muun muassa Tiina, Tuukka, Samppa ja Pate. Tarinoissa tutustutaan toki myös miespuoliseen opettajaan.

Ella ja kaverit tarinan tapahtumat liittyvät toisiinsa ja tarinat etenevät aina kirja kirjalta.  Kirjat voivat lukea erikseenkin, mutta tarinassa pysyy parhaiten mukana lukemalla teokset järjestyksessä. Ella ja kaverit äänikirja ilmainen tarjoaa hauskoja ja viihdyttäviä tarinoita. Ella, luokkalaiset ja ope seikkailevat missä milloinkin ja heidän seurassaan tosiaan sattuu ja tapahtuu. Tylsää hetkeä tämän porukan kanssa ei tule.

Hilpeässä Ella ja kaverit papanavanassa opettajalla on kohta syntymäpäivä. Juuri ennen tätä tapahtumaa Ellan koulu täyttää arvokkaat 100 vuotta. Koulun rehtori haluaisi juhlia ja ehdottaa opettajalle, että he hankkisivat koululle vuohen tai lehmä kunnianosoituksena koululle.  Opettaja vastaa rehtorille, että ehdotukset ovat kauniita ja tästä luokkalaiset saavatkin sitten mainion idean opettajan omia synttäreitä varten. Ella ja kaverit eivät ihan ymmärrä mitä koulu tai opettaja tekisivät lehmällä tai vuohella mutta ryhtyvät silti järjestelemään opettajalle ikimuistoiset synttärit.

Ella ja kaverit äänikirja on hassunhauska tarina Ellasta ja hänen kavereistaan ja heidän aikomuksestansa järjestää opettajalle mahtava juhlapäivä. Niin kuin aina Ellan ja kavereiden seurassa nytkin sattuu ja tapahtuu ja naurusta ei tälläkään kertaa voi välttyä. Ella ja kaverit äänikirja on kaikille niille jotka haluavat kuunnella hauskoja tarinoita.

Ella ja kaverit tarinoiden pohjalta on tehty lukuisia tv-, elokuva- ja teatterisovituksia. Ella ja kaverit elokuva tuli vuonna 2012 ja Ella ja kaverit 2 – Paterock vuonna 2013. Ella ja kaverit kirjasarja on myös menestynyt maailmalla.

Kirjailijasta: Timo Parvela

Timo Parvela syntyi vuonna 1964 Jyväskylässä. Hän on suomalainen palkittu kirjailija ja kolumnisti. Parvela on kasvatustieteen kandidaatti ja hän työskenteli koulumaailmassa vuoteen 1996 asti jolloin hän ryhtyi kokopäiväiseksi kirjailijaksi. Parvela on tehnyt paljon työtä lukutaidon ja lukuinnostuksen edistämiseksi Suomessa. Parvela on palkittu muun muassa Finlandia Junior palkinnolla vuonna 2006.

Parvela on yksi Suomen luetuimpia kirjailijoita sekä kotimaassaan sekä ulkomailla. Hänen esikoiskirjansa Poika julkaistiin vuonna 1983.  Hän on kirjoittanut yli 80 teosta, sekä lasten, nuorten että aikuistenkirjoja. Hänen kirjojansa on käännetty yli 30 eri kielelle ja hänen tuotoksiansa on myyty yli 1,5 miljoona kappaletta. Parvela on erittäin suosittu Saksassa. Ella ja kaverit sarjan lisäksi hän on kirjoittanut muun muassa Pate kirjasarjan sekä Sammon vartijat trilogian.

Kuuntele Ilmaiseksi: