Elämäni gangsterina Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Marko Lönnqvist

Äänikirja

Johdanto

Marko Lönnqvistin elämäntarina on Markon itse kirjoittama ja rikostoimittaja ja kirjailija Jarkko Sipilän toimittama. Kirja on kirjoitettu Marko Lönnqvistin pitkän vankeustuomin aikana mutta valmistui vasta kun Lönnqvist pääsi vankilasta vuonna 2015. Teos Elämäni gangsterina kertovat elämästä moottoripyöräjengiläisenä. Lönnqvist oli MC Cannonballin jäsen kahdeksan vuoden ajan.

Marko Lönnqvist äänikirja on raaka kuvaus rikollisesta alamaailmasta ja tiukasta salassa pidetystä liivijengien toiminnasta.  Hänet on nimetty yhdeksi maan vaarallisimmaksi rikolliseksi. Lönnqvist oli kuin kotonaan huumeiden ja väkivallan täyttämässä maailmassa, hän oli jo nuoruudessaan omien sanojensa mukaan ”junnugangsta”. Elämäni gangsterina äänikirja on Jari Nissisen äänittämä teos. Pituutta äänikirjalla on noin 12 tuntia. Teos julkaistiin vuonna 2016.

Kirjasta: Elämäni gangsterina

Teos Elämäni gangsterina oli vuonna 2016 Suomessa yksi vuoden myydyimmistä kirjoista. Kirja kertoo Espoossa syntyneen Marko Lönnqvistin elämäntarinan. Marko Lönnqvist kuoli sairaskohtaukseen vuonna 2021.

Elämäni gangsterina äänikirja on suorapuheinen, ronski ja raju kertoma elämästä moottoripyöräkerhossa. Marko Lönnqvist oli jo nuorena poikana Espoossa väärillä teillä. Nuorta Markoa kiinnosti kaikki mitä oli jännittävää. Syy tähän oli Markon mielestä kova tahto elää enemmän ja täysillä.

Lönnqvist meni mukaan Mc Canonballiin ja oli kerhon jäsenenä kahdeksan vuotta. Elämäni gangsterina äänikirjassa kerrotaan liivijengin maailmasta. Alamaailman toiminta on raaka eikä Lönnqvistin mukaan ole kyseessä veljyyttä, miten televisiosta tutut draamat esittävät vaan koko ajan käydään taistelua rahasta ja vallasta. Alamaailma on täynnä huumeita ja väkivaltaa. Lopulta Lönnqvistin ja muiden Canonballien johtavien jäsenten välille syntyi ristiriita, rahasta tietenkin, ja riidan lopuksi Lönnqvist puukotti kerhon asekersanttia.

Kohta tämän jälkeen Lönnqvist johtui itse murhayrityksen kohteeksi keskellä Helsingin pääväylää. Tapahtuma oli kuin suoraan elokuvasta, kun välinselvityksessä ammuttiin aseilla, kymmeniä laukauksia.

Tämä, ja muutkin, väkivalta tilanteet johtivat Lönnqvistin Sörkän vankilaan. Siellä Lönnqvist aloitti elämäkertansa kirjoittamista vanhalla kirjoituskoneella. Kirjoituskoneella sen vuoksi että vankilassa ei saanut käyttää tietokonetta. Lönnqvist soitti itse Sipilälle ja pyysi tämän apua kirjoittamisessa. Sipilä skannasi Lönnqvistin kirjoittamia papereita koneelle missä ne muutetiin Word asiakirjoiksi. Vasta Lönnqvistin vapautettuaan vankilasta miehet saivat kirjan valmiiksi.

Elämäni gangsterina äänikirja ilmainen on Marko Lönnqvistin tapa tuoda julki sen todellisuuden mitä hän itse koki. Lönnqvist ei tahdo saarnata eikä hän ole tullut uskoon mutta rikollisen elämän hän jätti taakseen vankilasta päästyään.

Markon Lönnqvistin Elämäni gangsterina äänikirja ilmainen oli Suomessa ensimmäinen teos joka paljasti Mc kerhojen kuten MC Canonballin erittäin salassa pidettyä toimintaa.

Kirjailijasta: Jarkko Sipilä ja Marko Lönnqvist

Elämän gangsterina on itse Marko Lönnqvistin kertomana kertoma ja Jarkko Sipilän toimittama. Jarkko Sipilä syntyi vuonna 1964. Hän on tunnettu ja palkittu suomalainen kirjailija ja rikostoimittaja. Sipilä toimii MTV:n rikostoimituksen päällikkönä. Sipilä on koulutukseltaan toimittaja ja hän toimi pitkään rikostoimittajana Helsingin Sanomissa. Vuonna 1996 hän aloitti työt MTV3 ja siellä hän työskentelee edelleen.

Sipilä on kustantamon Crime Timen yksi perustajajäsenistä. Crime Time kustantamo on suomalaisten dekkarikirjailijoiden omistuksessa oleva kustantamo. Sipilä on uransa aikana ollut hyvin tuottelias dekkarikirjailija. Hänen esikoisteoksensa Koukku on vuodesta 1996. Sipilä on kirjoittanut kirjasarjan komisario Kari Takamäestä. Sipilä on myös toimittanut kirjan Late ja Immu, molemmat kirjat kertovat ex-rikollisten elämäntarinaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: