Elämä haltuun Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Nicole LePera

Äänikirja

Johdanto

Elämä haltuun on holistisen psykologin Nicole LePeran kirjoittama teos, joka on saavuttanut maailmanlaajuista menestystä. Elämä haltuun äänikirja tuo uutta näkökulmaa sekä henkiseen hyvänvointiin että itsestä huolehtimiseen. Teoksesta sanotaan sen olevan uranuurtava teos joka opettaa miten elää vivahteikasta elämää ja auttaa vapautumaan vahingollisista käyttäytymismalleista. Psykologi ja kirjailija Nicole LePera on kehittänyt kokonaisen uuden lähestymistavan terveyteen ja myös työkaluja, ja kun hän koko mullistavan muutoksen omassa elämässään hän alkoi myös jakamaan tietonsa ja kaupan päällä hänestä tuli tunnettu holistinen psykologi.

Elämä haltuun äänikirja ilmainen on äänittänyt Krista Putkonen-Örn. Äänikirjan pituus on tasan 10 tuntia. Kirjan on suomentanut Heidi Tihveräinen ja Lauri Sallamo.

Kirjasta: Elämä haltuun

Nicole LePera on psykologi, jonka lähestymistapa on holistinen, sen lisäksi että hän jakaa oppiaan ja ajatuksiaan hyvin suositussa Instagram profiilissansa, hän on kirjoittanut kirjan Elämä haltuun missä hän kertoo kehittelemästään menetelmästään perinpohjaisesti sekä tarjoaa lukijoilleen mahdollisuuden itse toimia hänen oppiensa mukaan. Elämä haltuun äänikirja oppien mukaan jokainen voi huolehtia omasta hyvinvoinnistaan, sekä fyysisesti, psyykkisesti että henkisesti. 

LePera turhautui sekä omaan onttoon oloonsa ja potilaidensa tilanteeseen ja psykoterapian vajavuuksiin. Hän rupesi etsimään sekä itsellensä että potilailleen parempia tapoja käsitellä muun muassa ikäviä kokemuksia ja lapsuuden traumoja ja kehitti sen myötä kokonaisvaltaisen lähestymistavan. Elämä haltuun äänikirja ilmainen kertoo, että vaikeat kokemukset ja traumat voivat ilmetä aikuisiällä muun muassa epäkypsyytenä, vahingollisina käyttäytymismalleina sekä läheisriippuvuutena. Jos näihin ei puutu ne synnyttävät ikävän kierteen, joka voi näkyä muun muassa pahoinvointina ja/tai tyytymättömyytenä.

Elämä haltuun äänikirja on jaettu 13 eri osaan. Ensimmäinen osa Paranna itse itsesi kertoo muun muassa mielen, kehon ja sielun yhteydestä, holistisestä psykologiasta sekä oman polun löytämisestä. Tietoinen minä käsittelee muun muassa vapauttamista ja uskon voimaa, kun taas kirjan kolmas osa käsittelee uutta traumateoriaa ja traumoja lapsuudessa.

Elämä haltuun kirjan neljäs osa jatkaa trauma teemaa ja käsittelee miten trauma vaikuttaa ihmisten kehossa, ja mielessä. Mielen ja kehon parantamismenetelmiä – osa käsittelee muun muassa unta, hengitystä ja suoliston toimintaa osana hyvinvointia. Kuudes kertoo uskon voimasta ja kirjan seitsemäs osa ohjeistaa lukijaa kohtaamaan sisäistä lastaan.

Kirjan kahdeksas osa käsitellee egoa, kun taas yhdeksäs osa paneutuu traumaattisiin tunnesiteisiin kuten häpeä ja riippuvuutta. Kirjan kymmenes osa käsittelee rajoja ja rajojen asettamista ja seuraava osia käsittele vanhemmointia. Elämä haltuun kirjan kahdessa viimeisessä osiossa käsitellään henkistä kypsyyttä ja keskinäisriippuvuus. Tämän lisäksi kirjan lopussa on vielä rutkasti lisämateriaalia.

Elämä haltuun on kattava kirja jonka avulla voi helpottaa omaa tunnetilaa sekä parantaa elämänlaatua huomattavasti.

Kirjailijasta: Nicole LePera

Nicole LePera on yhdysvaltalainen holistinen psykologi. Hän asuu Los Angelesissa kumppaninsa Lollyn kanssa. LePera on opiskellut kliinistä psykologiaa Cornell yliopistolla sekä The New York school of Social Researchissa. Hän ylläpitää supersuosittua Instagram tiliä nimeltään @the.holistic.psychologist. Tilillä on melkein 5 miljoonaa seuraajaa. Hänellä on oma vastaanotto ja hän ylläpitää myös tilaajille tarkoitettua opetus sivustoa missä hän jakaa hänen kehittämiään työkaluja itseparantamiseen.

 Hänen holistisista menetelmistä on lähtenyt liikkeelle kokonainen yhteisö jotka jakavat elämänmuutoksensa hashtagin #SelfHealersin alla. LePeran holistisen työtapansa tarkoittaa, että hän kohtaa ihmistä kokonaisvaltaisena ja että psyykkisen parantamiseen kuuluu myös muun muassa elintapojen muutosta. Elämä haltuun on LaPeran esikoisteos vuodelta 2021.

Kuuntele Ilmaiseksi: