Elä täysillä - nyt tai ei koskaan Äänikirja

3.7/5

Kirjoittaja: Susan Billmark & Mats Billmark

Äänikirja

Johdanto

Elä täysillä – nyt tai ei koskaan on rehellinen itseapuopas kaikille jotka haluavat oppia elämään hetkessä. Kirjan on kirjoittanut ruotsalainen pariskunta Susan ja Mats Billmark jotka työskentelevät kirjailijoina ja kouluttajina. Elä täysillä – nyt tai ei koskaan äänikirja on jatko-osa suurta suosiota saavuttaneelle Elä enemmän, stressaa vähemmän. Kirja koostuu 24 tarinasta ja jokaisen tarinan jälkipuheella jossa lukija saa viisaita vinkkejä joiden avulla pystyy luomaan itselleen sellaista elämää josta itse haaveilee. Kirjan tarinat ovat tunnistettavissa ja ne sekä liikuttavat, saavat nauramaan ja itkemään.

Tarinoiden avulla myös kirjailijat paljastavat omia oivalluksiaan ja kipukohtiaan ja näyttävät että vaikeat ja rankat vaiheet voivat kääntää siten että saa paremman ja merkityksellisemmän elämän ja parantaa lukijan elämänlaadun. Elä täysillä – nyt tai ei koskaan äänikirja ilmainen on Hannamaija Nikanderin äänittämä. Äänikirjan pituus on 4 tuntia ja 32 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Elina Lustig.

Kirjasta: Elä täysillä – nyt tai ei koskaan

Elä täysillä – nyt tai ei koskaan äänikirja on itseapuopas kaikille jotka toivovat elävänsä sellaista elämää mistä uneksivat, mutta jotka syystä tai toisesta eivät pysty siihen. Kirja on mukava ja helposti lähestyvä ja sen yksinkertaisten vinkkien avulla kuka vaan voi muuttaa elämänsä suunnan, oliko sitten pelko, ahdistus taikka esimerkiksi uniongelmat aiemmin seissyt sen tiellä.

Elä täysillä – nyt tai ei koskaan äänikirja ilmainen käsittelee monia eri teemoja pienten tarinoiden avulla. Tarinoissa kerrotaan eri henkilöiden omakohtaisia tapahtumia, usein miten henkilöitä jotka ovat ottaneet yhteyttä kirjoilijoihin ja tahtoneet jakaa omaa tarinansa mutta tarinoissa myös itse kirjailijat kertovat omakohtaisia tapahtumia ja kokemuksiaan kuten suhtautumisiaan eri tilanteisiin, tunnetilojaan ja kokemansa loppuun palamista.

Yksi kirjan tarinoista kertoo naisesta nimeltään Theresa. Theresa koki elävänsä unelmiensa elämä, hänellä oli mahtava työ kiinteistönvälittäjänä jota hän rakasti ja josta hän sai hyvää palkkaa. Theresa koki pitävänsä kuitenkin hyvää huolta itsestänsä ja kehostaan ja oli sitä mieltä, että kaikki oli hyvin. Kun Theresa tapasi tulevan miehensä onni kukoisti. Kohta pariskunta oli naimisissa ja saivat tiuhaan kaksi ihanaa tyttöä. Theresan ollessaan äitiysvapaalla hänen äitinsä oli isossa leikkauksessa ja hänen siskona kävi läpi vaikeaa eroa. Theresa yritti tukea heitä parhaansa mukaan samalla kun hoiti pieniä lapsiaan ja muutti uuteen taloon.

Theresa ei enää saanut lasten takia nukuttua ja kaipasi takaisin töihin. Lapset olleen vielä pieniä Theresa palasi töihin. Hän ei kuitenkaan kokenut sen sillä tavalla, kun oli toivonut. Päinvastoin hän koki yhä enemmän ja enemmän olevansa väsynyt ja ilman energiaa. Selviää että hän kärsii väsymysoireyhtymästä. Hänen aivonsa oli vaurioitunut vuosien aikana stressistä jonka hän oli kokenut. Kognitiivinen terapia ja asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen auttoi Theresaa palautumaan.

Elä täysillä – nyt tai ei koskaan äänikirja kuvaa Theresan tarinan jälkipuheessa syyt Theresan tilanteeseen ja kehottaa kuuntelija miettimään omia tapoja vähentää stressiä. Tämän jälkeen kirjassa esitellään SOAS-metodia. Metodi jonka avulla voi vähentää stressiä. Stressin käsittely on vaan yksi kirjan monesta teemoista. Kirjassa käsitellään muun muassa itseluottamusta, optimismin harjoittelua, unta, viestintää ja konfliktien ratkomista.

Kirjailija: Susan Billmark ja Mats Billmark

Susan ja Mats Billmark ovat ruotsalainen aviopari jotka ovat kirjoittaneet supersuositut Elä enemmän – stressaa vähemmän ja Elä täysillä – nyt tai ei koskaan kirjat. Kirjoissaan he jakavat heidän omia kokemuksiaan loppuun palaamisesta ja miten palautua siitä. Kirja pohjautuu pariskunnan omiin kokemuksiin ja syntyi terapeutin kehotuksesta kirjoittamaan alas heidän ajatuksiaan.

Billmarkit asuvat Kalmarissa missä he pitävät kauppaa ja tekevät Lär dig leva nimistä podia joka on hyvin suosittu. Mats pitää myös suosittua Kalmar- podia. Pariskunta kouluttaa ja luennoivat ahkerasti uniongelmista, stressistä ja loppuun palaamisesta ja miten siitä voi palautua. Elä enemmän – stressaa vähemmän oli Ruotsissa vuoden 2015 myydyin kirja. Kirjan oikeudet on myyty 30 maahan.

Kuuntele Ilmaiseksi: