Elä rohkeasti Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Jojo Moyes

Äänikirja

Johdanto

Jojo Moyesin kirja Elä rohkeasti on Lou Clarkista kertovan kirjasarjan kolmas ja viimeinen osa. Sarjan ensimmäinen osa Kerro minulle jotain hyvää kertoi miten Lou tapasi Will, rakastui hänet ja lopulta menetti hänet, ja kirjasarjan toinen osa Jos olisit tässä kertoo Loun elämästä puolitoista vuotta Willin kuoleman jälkeen. Elä rohkeasti äänikirja kuvailee kuinka Lou vihdoin ja viimein tekee unelmaistaan totta ja muuttaa työn perässä New Yorkiin.

Samalla hän yrittää pitää suhdettansa uuteen poikaystäväänsä elossa ja päättää mitä hän loppu elämältään oikein tahtoo. Elä rohkeasti äänikirja ilmainen on Mervi Takatalon äänittämä. Äänikirjan pituus on 17 tunti ja 47 minuuttia pitkä. Heli Naski on suomentanut kirjan.

Kirjasta: Elä rohkeasti

Elä rohkeasti äänikirja on päätösosa kirjoille Kerro minulle jotain hyvää ja Jos olisit tässä. Aiemmat kirjat sarjassa on kertonut miten Lou Clark, Lou, aloittaa henkilökohtaisena avustajana Willille. Will, joka oli Loun täydellinen vastakohta oli moottoripyöräonnettomuudesta johtuen pyörätuolissa. Tämä masensi hänet niin että hän oli päättänyt lopettaa elämänsä.

Lou päättää saada Willin toisiin aatoksiin ja onnistuukin siinä ja lopulta he rakastuvat. Kohtalo kuitenkin puuttuu peliin ja lopulta Will menehtyy. Jos olisit tässä kirjassa Lou on juuttunut paikoilleen ja kokee ettei pitänyt Wilille tekemää lupausta elää täysillä. Kun Lou itse joutuu onnettomuuteen hän palaa kotikyläänsä parantumaan ja siellä hän toipuu ja jopa rakastuu uudestaan.

Elä rohkeasti äänikirja ilmainen kuvailee miten Lou on ottanut vastaan hänelle tarjotun työn New Yorkissa. Vaikka Lou pelkää hän kokee nyt tekevänsä mitä hän lupasi Willille. Will, joka aina mustutti häntä elämään elämänsä rohkeasti.

Elä rohkeasti äänikirja kuvailee miten Lou saapuu isoon New Yorkiin ja aloittaa työn. Hänen uusi työ on superrikkaiden talossa missä on yllin kyllin salaisuuksia ja suuria persoonia omilla oikuilla. Elämä New Yorkissa sekä hurmaa ja haastaa englantilaisen pikkukylässä kasvanutta Louta.

Elämä New Yorkissa on monella tapaa myös yllättävää ja tempaisee kyllä Loun mukana. Haastetta tuo etäsuhteen ylläpitämistä ja pohtimiset siitä missä hän haluaa olla. Se on vaikea kysymys vastata kun Loulla on ongelmia päättää sitäkin, missä maailmanosassa hän tahtoisi olla.

Elä rohkeasti on hyvän olon synnyttävä romaani omasta paikasta, ja itseään, löytämisestä, unelmien tavoittelusta ja rohkeudesta. Vaikka kaikki ei mene niin kuin Lou sen oli kaavaillut se ei silti tarkoita ettei voisi mennä hyvin.

Kaunis ja toiveikkaassa tarinassa lukija saa nauraa ja itkeä ja jos ei muuta, lisätä New York matkan omien unelmiensa listalle.

Kirjailijasta: Jojo Moyes

Kirjailija Jojo Moyes asuu Essexissa, Englannissa, perheensä kanssa mutta hän syntyi Lontoossa vuonna 1969. Palkittu ja suosittu kirjailija on toiminut jo pitkään täysipäiväisenä kirjailijana. Hänen romaaniensa viihtyvät bestsellereinä. Hänen kirjojaan ovat muun muassa ollut listaykkösenä 12 maan bestseller listoilla. Debyyttinsä kirjailijana Moyes teki vuonna 2002 jonka jälkeen hän on kirjoittanut noin kaksikymmentä kirjaa ja muutama näytelmä.

Hänen teoskisaan on myyty maailmanlaajuisesti yli 38 miljoonaa ja kirjojen käännösoikeudet on myyty 46 maahan tai alueisiin.  Pelkästään kirjasarjan Lou Clarkin aloitusosa Kerro minulle jotain hyvää on myyty yli 14 miljoonaa. Kirjan pohjalta on syntynyt elokuva jonka pääosaa näyttelee Emilia Clarke. Myös kirjasarjan toisesta osasta on tulossa elokuva.

Kuuntele Ilmaiseksi: