Elä enemmän, stressaa vähemmän Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Susan Billmark & Mats Billmark

Äänikirja

Johdanto

Ruotsalaisen pariskunnan Mats ja Susan Billmarkin uraauurtava myyntimenestyskirja Elä enemmän, stressaa vähemmän antaa lukijalleen avaimet hyvään elämään ja taidon elää hetkessä. Elä enemmän, stressaa vähemmän äänikirja auttaa lukijansa ymmärtämään kommunikaation tärkeyttä jokaisessa ihmissuhteessa, muutoksen merkityksen ihmisen kasvuprosessissa ja vaikutusta jota tietoisella läsnäololla on ihmisen mielenrauhaan, hyvään oloon ja iloon.

Elä enemmän, stressaa vähemmän on kirjailijoiden omiin kokemuksiin perustuva kirja joka syntyi heidän molempien kokemistaan stressisiä ja burn outista. Kirja oli vuonna 2015 Ruotsissa yllättävä huippumenestys. Elä enemmän, stressaa vähemmän äänikirja ilmainen on Hannamaija Nikanderin äänittämä. Äänikirjan pituus on 4 tuntia ja 19 minuuttia pitkä. Kirjan on kääntänyt suomeksi Tommi Uschanov.

Kirjasta: Elä enemmän, stressaa vähemmän

Ruotsalainen aviopari Mats ja Susan Billmark päättivät omilla säästöillään julkaista elämäoppaan sen jälkeen, kun molemmat vuorostaan olivat kärsineet uuvutuksesta. Kirjasta tuli Ruotsissa ilmiö julkaisuvuotena 2015. Kirja myytiin nopeasti yli 100 000 kappaletta.

Elä enemmän, stressaa vähemmän äänikirja on omalla tavallaan myös pariskunnan yhteinen elämänkerta. Kirjassa Susan ja Mats ovat hyvin avoimena elämästään, sen haasteistaan ja heidän uuvutuksesta. Oman tarinan kertomisen jälkeen kirjailijat käsittelevät asioita jotka estävät meitä ihmisiä nauttimaan elämästämme täysin rinnoin.

Elä enemmän, stressaa vähemmän äänikirja ilmainen sisältää muun muassa luvun jonka nimi on Ongelmien sivuttaminen. Kappaleessa käsitellään sitä, miten ihminen helposti sivuttaa kehon signaaleja. Kirjailijoiden mukaan se on vaarallisinta mitä stressaantunut voi tehdä. Loppuun palaamiseen yksi syy nimittäin on juuri se, ettei kohtaa eikö etsi ratkaisua ongelmiinsa vaan sivuttaa niitä ja jatkaa kuten aiemminkin.

Seuraavaksi kirjassa käsitellään kasvatusta ja miten oma kasvatus muokkaa meitä aikuisina ja kuinka taustansa hyväksyttäminen edesauttaa ihmistä tuntemaan onnellisuutta. Tästä jatketaan luonnollisesti käsittelemään itsetuntoa ja sen vaikutuksista onnellisuuteen.

Elä enemmän, stressaa vähemmän äänikirja käsittelee myös laajasti stressiä. Kirjailijat pohtivat miten ihmisten käyttäytyminen on yhteiskunnan muutosten vanavedessä muuttuneet mutta aivomme eivät ole. Kirjassa määritellään käsite stressi ja syventyy stressitekijöihin. Kirjassa käsitellään myös lasten ja nuorten kokema stressi ja annetaan monia ehdotuksia, miten juuri lasten ja nuorten tuntema stressiä voidaan vähentää.

Tämän lisäksi kirjassa käsitellään moni muita asioita kuten miten elää nykyhetkessä, huolehtiminen ja hermoilu, ahdistusta, syyllisyydentunteet ja terveelliset elämäntavat hoitona stressiin. Kirjassa käsitellään laajasti myös muutosten tekeminen omassa elämässään ja miten muutoksista saadaan pysyviä osa elämää.

Elä enemmän, stressaa vähemmän on kattava, helppolukuinen elämänopas jonka avulla lukija voi löytää ilon ja stressittömän arjen.

Kirjailija: Susan Billmark ja Mats Billmark

Ruotsalainen aviopari Susan ja Mats Billmark ovat kirjoittaneet suuren suosion saavuttaneet kirjat Elä enemmän – stressaa vähemmän sekä Elä täysillä – nyt tai ei koskaan. He jakavat kirjoissaan omia henkilökohtaisia kokemuksiaan uuvutuksesta ja miten he parantuivat. Elää enemmän, stressaa vähemmän oli pariskunnan itse julkaisema ja rahoitettu teos joka osoittautui täyspotiksi.

Susan ja Mats Billmark asuvat Ruotsin Kalmarissa, heillä on siellä pieni kauppaa ja he tekevät yhdessä suosittua Lär dig leva – podia. Mats pitää myös Kalmar nimistä podia. Tämän lisäksi he kouluttavat ja luennoivat muun muassa uniongelmista ja stressistä. Heidän kirjansa Elä enemmän – stressaa vähemmän oli vuonna 2015 Ruotsin myydyin kirja ja sen oikeudet on myyty 30 eri maassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: