Elä enemmän, mieti vähemmän Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Pia Callesen

Äänikirja

Johdanto

Elä enemmän, mieti vähemmän äänikirja on sopiva käytännöllinen opas heille, jotka kärsivät masennuksesta ja heille, jotka toivovat osaavansa käsitellä negatiivisia ajatuksiaan ja siten välttämään masennusta ja surua. Kirjassa psykologina toimiva tanskalainen kirjailija Pia Callesen kertoo miten voi oppia hallitsemaan omia ajatuksiaan ja saavuttaa elämänilon tunnetta metakognitiivisen terapian avulla. Kirja on saavuttanut suurta suosiota ja myös metakognitiivinen terapia hoitomuotona on osoittautunut oleva suurikin vaikutus masennuksen hoitoon. 70–80 % tätä hoitomuotoa käyttäneistä paranee ja paljon nopeammin, kun pelkästään kognitiivinen terapia saaneet.   

Elä enemmän, mieti vähemmän äänikirja ilmainen on äänittänyt Anna-Riikka Rajanen. Äänikirjan pituus on 5 tuntia pitkä. Kirjan on suomentanut Heikki Eskelin.

Kirjasta: Elä enemmän, mieti vähemmän

Elä enemmän, mieti vähemmän Irti masennuksesta ja surusta julkaistiin alkuvuodesta 2022 Suomessa. Kirja on käytännönläheinen opas lukijoille jotka tahtovat päästä irti negatiivisista ajatuksistaan ja siten lisätä elämäniloansa. Elä enemmän, mieti vähemmän äänikirja on jaettu 7 eri osaan. Jokaisen osan teema on erilainen ja melkein jokaisessa osiossa kirjailija esittelee potilaan jolla on ollut teemaan sopivaa ongelmaa.

 Kirjan ensimmäinen osa on nimeltään Asioiden vatvominen saa riittää. Tässä osiossa käsitellään tutkimustuloksia ja mielen toimintaa. Muun muassa mielen toiminnan kolme tasoa. Mielemme siis toimii kolmella eri tasolla. Sen alimmalla tasolla kaikki kokemamme tunteet, ajatukset ja virikkeet iskeytyvät jatkuvana virtana meidän mieleen. Keskitasolla voimme itse valita strategiat, miten käsittelemme alimmaisen tason ajatukset. Ylimmällä, eli metakognitiivisella, tasolla sijaitsee tietämyksemme siitä mitkä strategiat ovat mahdollisia käyttää.

Kirjan toinen osa Tiedosta, mikä laukaisee, huolestuneet mietteet käsittelee juuri tiedostamista ja sen oppimista siitä mitkä laukaisee ja mitkä ne negatiiviset ajatukset ovat. Elä enemmän, mieti vähemmän äänikirja ilmainen kolmas osio on nimeltään Ota tilanne haltuun – pystyt siihen kyllä. Osiossa ohjeistetaan muun muassa käyttämään menetelmää jossa määritetään huolihetkeä, ohjataan huomionsa kohdistamista ja irtaudutaan huomion kiinnittämisestä.

Elä enemmän, mieti vähemmän jatkuu osalla neljä, Turha pohdiskelu on (vain) tapa. Osiossa esitetään erilaisia väitteitä ja käydään väitteet läpi. Kirjan viides osa on nimeltään Tule ulos pääsi sisältä – elämään, siinä pohditaan motivaatiota sekö kyky erottaa ajatukset ja toiminta toisistaan.

Kirjan kuudes osa Pysyvätkö aivosi terveinä ilman lääkitystä? käsittelee lääkkeiden käyttöä masennuksen hoidossa.  Elä enemmän, mieti vähemmän äänikirja esittää viimeisessä osiossaan Ei koskaan enää masennusta ohjeista ja vinkkejä, miten ajatella siten ettei tulevaisuudessa tarvitse kärsiä masennuksesta.

Kirjailijasta: Pia Callesen

Pia Callesen syntyi vuonna 1977 Naskovissa Tanskassa. Callesen on tietokirjailija, psykologi sekä metakognitiivisen terapian asiantuntija. Tanskassa hänen kirjoittamiaan kirjoja ovat olleet suuria myyntimenestyksiä. Elä enemmän, mieti vähemmän on siellä myynyt jo yli 65 000 kappaletta. Callesen on opiskellut psykologiaa ja metakognitiivista terapiaa Bangor yliopistolla, Kööpenhaminan yliopistolla sekä University of Manchesterissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: