Ei koskaan Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Ken Follett

Äänikirja

Johdanto

Huikean menestykkään brittikirjailijan Ken Follettin uusi romaani vuodelta 2021 kertoo sodasta joka kukaan ei halua. Follett on yksi kautta aikojen parhaiten menestynyt kirjailija yli 170 miljoonaa myytyä teosta yli 80 eri maassa. Varsinkin hänen kirjasarjansa Vuosisata ja Kingsbridge ovat vuodesta toiseen suosittuja.

Ei koskaan äänikirja sijoittuu nykyaikaan ja kirjassa käsitellään mahdollista kolmatta maailmansotaa ja sen syntymistä. Ei koskaan teoksessa nuori nainen toimii CIA:n palveluksessa. Hän, agentti ranskasta, kiinalainen vakooja sekä Yhdysvallan ensimmäinen naispresidentti ovat osaa ryhmää jonka tarkoituksena on estää kolmatta maailmansotaa. Ei koskaan äänikirja ilmainen on Markus Nimen äänittämä. Äänikirjan pituus on hieman päälle 26 tuntia. Käännöksen ovat tehneet Hilkka ja Tuukka Pekkanen.

Kirjasta: Ei koskaan

Ei koskaan on teos jossa kuvaillaan loputonta mahdollisuutta maailmassa tapahtuvaa ydinvoima katastrofia ja sen seurauksena kolmas maailmansodan syntyä. Follett on kertonut idea kirjan syntyneen toisen kirjoittamisen yhteydessä, kun Follett ymmärsi, ettei kukaan halunnut ensimmäistä maailmaansotaa. Tämä tieto herätti kirjailijassa pohdintaa voisiko sama tilanne syntyä uudestaan. Tällaisesta tilanteesta syntyi Ei koskaan äänikirja.

Ei koskaan kuvaa tilannetta, kun monta eri tapahtumaa maailmainlaajuisesti ja monta eri liittoutuma ja lyhtyaikaisia päätöksiä johtaa ydinvoimaan käyttöön ja sen myötä järjettömään katastrofiin.  Ei koskaan äänikirja ilmainen alkaa Saharan aavikossa, tuhansina kilometrejä paikasta joka tulee olemaan ydinvoima kriisin keskus. Saharassa on keidas joka uhkaa kuivua. Miten tämä liittyy mitenkään, paljastuu miten, syvemmälle tarinaan pääsee.

 Muita tapahtumia jolle tulee olemaan suurta merkitystä kolmannen maailmansodan uhkassa on lennokki jota varastetaan Yhdysvallan armeijasta ja maa, joka kaikessa hiljaisuudessa on kerännyt varastoon ison määrän ydinaseita.

Ei koskaan äänikirja kertoo joukkueesta joka koostuu maailman fiksuimmista ja osaavimmista ihmisistä jotka saavat vaikean, melkeinpä mahdottoman, tehtävän estää kolmannen maailmansodan syntyä. Ryhmään kuuluu muun muassa Yhdysvallan ensimmäinen naispresidentti Pauline Green joka joutuu tiukentamaan taloustoimia Pohjois-Koreaa vastaan. Kiinalainen supervakoojan rooli kasvaa seurauksena suureksi, Yhdysvallan ja Kiinan valtapelissä.

Saharassa nuori CIA-agentti joka on seuraa kokaiinin salakuljetusta jota tiedetään tulojen käytettävän rahoittamaan sotaa, joutuu yhdessä nuoren köyhän lesken kanssa pakomatkalle läpi aavikon ja hyvin hankalia olosuhteita. Heidän matkansa on kirjan jännittävimpiä osia.

Ken Follettin mieletön nykypäivään sijoittuva trilleri on harvinaisen realistisen tuntuinen kauhuskenaario, jota todella voisi tapahtua tämän hetken maailmassa. Kirjassa lukijan käsitys maailmasta ja sen tulevaisuudesta venyy ihan varmasti. Tällä teoksella Follett ylläpitää takuulla paikkansa maailman kirjailijoiden parhaimmistossa.

Kirjailijasta: Ken Follett

Ken Follett syntyi vuonna 1949 Cardiffissa, Walesissa. Hän on brittiläinen kirjailija. Hän on kirjoittanut lähinnä jännityskirjoja mutta myös muutama historiallista romaaneita. Hänen kirjansa Neulansilmä vuodelta 1978 on hänen teoksistaan ensimmäinen joka on suomennettu. Neulansilmä sijoittuu toisen maailmansotaan. Hän on myös kirjoittanut historiallinen romaani Taivaan pilarit vuonna 1989 josta tehtiin vuonna 2010 minisarja.

Follett on filosofian maisteri. Hän valmistui vuonna 1970. Follett toimi muutaman vuoden ajan toimittajana mutta siirtyi sitten kustannusalalle. Hän alkoi itse kirjoittaa iltaisin ensin harrastuksena. Hänen kolmas teoksensa Neulansilmä teki hänestä sekä kanainvälisesti kuuluisan että rikkaan. Tämän jälkeen hänen jokaisesta kirjastaan on tullut myyntimenestys. Hänen teoksiaan on suomennettu yli 20 kappaletta.

Kuuntele Ilmaiseksi: