Disney Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Disney

Äänikirja

Johdanto

Disney 5 minuutin iltasatuja teos on Walt Disneyn Companyn tuottamaa satukirja pienille lapsille. Disney äänikirja kostuu monenlaisesta tarinasta joissa kaikissa seikkailevat tunnetut, suloiset, hauskat ja rakastetut Disney hahmot. Kirjassa saa kuunnella tarinoita Aristokatti Mariesta, Kaunottaresta ja Kulkurista, Leijonakuninkaasta tutusta Simbasta, Lilo ja Stitchistä, Dalmatialaisten Lakusta sekä Pinokkiosta. Kirjassa käydään muun muassa Sherwoodin metsässä, koiranäyttelyssä sekä Ihmemaassa.

Disney 5 minuutin iltasatuja teos rauhoittaa ja viihdyttää pieniä kuuntelijoita ennen nukkumaanmenoa. Jokainen satu on vaan noin 5 minuuttia pitkä, joten voi itse valita kuinka monta satua kuunnellaan yhtä menoa.  Kokonaisuudessaan äänikirjalla on pituutta noin tunnin verran. Disney äänikirja ilmainen on äänittänyt Antti Virmavirta.

Kirjasta: Disney

Disney 5 minuutin iltasatuja on kokoelma lyhkäisiä Disney satuja. Sadut ovat tarkoitettuja iltasaduiksi. Disney äänikirja ilmainen on olemassa muita samantyyppisiä, 5 min satukokoelmia. Voit esimerkiksi tutustua Disney 5 min satuihin tai Disney 5 min joulusatuihin.

Aristokatista kertova alkuperäinen piirroselokuva on vuodesta 1970. Tarinassa Emokissa nimeltä Herttuatar ja hänen pentujaan, Marie, Berlioz ja Toulouse joutuvat Pariisin kodistaan kauas maaseudulle. Kulkukissa nimeltään Thomas O’Malley joka lupaa auttaa heitä kotiin. Disney äänikirja esittää 5 minuutin iltasadussa tarinan siitä, kun Marie salassa hiipii Hottikatin syntymäpäiväjuhliin.

Disneyn Kaunotar ja Kulkuri piirroselokuva on vuodesta 1955. Tarinassa lemmikkikoira Kaunotar joutuu koiravihaavan hoitajansa toimesta ensin kuonapantaan ja monen mutkan kautta vielä koiratarhaan. Reissullansa hän tapaa monta kulkukoiraa mistä varsinkin Kulkuri niminen poikakoira osoittautuu paremmaksi ystäväksi, kun Kaunotar alkuun olisi voinut kuvitella. Disney 5 minuutin kirjassa Kaunotar ja Kulkuri pelastavat naapurinsa puusta.

Pinokkio on satu puunukesta joka muuttuu joskus eläväksi pojaksi ja jonka nenä kasvaa, jos hän valehtelee. Disney äänikirja ilmainen esittämässä sadussa Pinokkio viettää ratkiriemukkaan päivän poikana.

101 Dalmatialaista on Disney elokuva vuodesta 1961 on tarina dalmatialaisperheestä, emosta, uroksesta ja heidän viidestätoista pennustansa. Elokuvassa ilkeä turkkikisa rakastava Cruella de Vil onnistuu apujoukkoansa kanssa varastamaan koirat. Disney 5 minuutin iltasadussa pentu Laku toimii salapoliisina.

Disney äänikirja satukirjassa esitetään myös kertomuksia Simbasta ja Lilosta ja Stitchistä. Tuleva kuningas Simba leijonapentu on tuttu elokuvasta Leijonakuningas. Tässä sadussa Simba harjoittelee kuninkaansa olemista. Kaverukset Lilo ja Stitch käyvät kirjassa koiranäyttelyssä.

Disney 5 minuutin iltasatuja teoksessa käydään myös Alice ihmemaassa ja Robin Hoodin kotinurkissa Sherwoodin metsässä.

Tämä Disney äänikirja on mainio koko perheelle. Sadut ovat lyhyitä ja koska ovat toisistaan hyvin erilaisia löytää tästä kirjasta varmasti jokaiselle sopiva satu.  

Kirjailijasta: Disney

Walter Elias Disney, kutsumanimeltä Walt, syntyi vuonna 1901 Chicagossa. Hän oli yhdysvaltalainen ohjaaja, animaattori, elokuvatuottaja ja The Walt Disney Companyn perustaja. Disney kehitti Mikki Hiirin. Vuonna 1928 Disneyn elokuva nimeltä Höyrylaiva Ville oli ensimmäinen piirroselokuva synkronoidulla ääniraidalla. Mikki hiiristä kertova elokuva oli jättimenestys.

Disney, oikealta nimeltä The Walt Disney Company on yksi maailman suurimmista viihdeteollisuusyhtiöitä. Yhtiö perustettiin vuonna 1923 kun veljekset Walt ja Roy Disney sekä Ub Iwerks aloittivat pienen animaatiostudion pyörittämistä. Disney on tänä päivänä Hollywoodin yksi suurimmista elokuvayhtiöistä. Disney omistaa myös teemapuistoja, televisioverkkoja ja myyvät Disney Consumer Products yrityksensä kautta leluja, vaatteita ja kirjoja Disney teemalla. Disneyn pääkonttori sijaitsee Burbankissa, Kalifornian osavaltiossa Amerikassa. Disneyn liikevaihto on ollut vuosittain noin 17 miljardia dollaria.

Kuuntele Ilmaiseksi: