Dead End Äänikirja

3.6/5

Kirjoittaja: Janne ”Nacci” Tranberg

Äänikirja

Johdanto

Janne ”Nacci” Tranberg on yksi Suomen seuratuimmista rikollisista. Hän on moottoripyöräkerhon Canonballin entinen johtaja ja hänet on Katiska-oikeudenkäynnissä yhteydessä tuomittu uuteen pitkään tuomioon. Alun perin Tranberg pakeni talousrikossyytteitään Etelä-Eurooppaan missä hän piileskeli vuosia, samalla kun hän teki huumekauppaa. Tämä huumekauppa johti Suomen historian suuremmaksi huumeoikeudenkäynniksi.

Tranbergin aiemmin kirjoitettu kirja Wanted kertoi hänen pakomatkastaan. Wanted oli huikea myyntimenestys. Dead End äänikirja kertoo loput hänen pakomatkastaan, hänen kiinnijäämisestään, Suomeen luovutuksesta ja Katiska-oikeudenkäynnistä missä Tranberg sai tuomion yhtenä Katiska-huumevyyhden päätekijänä. Dead End on kirjoitettu Sörkän vankilasta käsin. Dead End äänikirja ilmainen on Jukka Pitkäsen äänittämä. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 31 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Dead End

Janne ”Nacci” Tranbergin kirja Dead End – päätepysäkki käsittelee muun muassa Tranbergin pakomatka Espanjassa, kiinnijäämistään ja Katiska-huumevyyhdin oikeudenkäyntiä. Kirjassaan Tranberg kertoo myös avoimesti omista mielenterveysongelmistaan ja päihderiippuvuudestaan.

Kirjan tapahtumat alkaa heinäkuussa 2019 kun Tranbergin yhteistyökumppani Niko Ranta-Aho pidätetään Suomessa. Dead End äänikirja kuvaa miten Tranberg sai tiedon samana päivänä. Tranberg oli tuolloin Espanjassa missä hän oli ollut pakomatkalla jo puolitoista vuotta. Kirjassaan Tranberg kertoo miten pakoilu vaikutti hänen mielenterveyteen. Hän kertoo muun muassa paniikkihäiriöstä ja painajaisista.

Dead End äänikirja ilmainen kuvailee miten Tranberg alkuun tienasi muutamia tonneja toimimalla yhteishenkilönä alamaailman henkilöiden välillä mutta rahoissa hän ei kirjaan mukaan ollut. Alkuun hänellä oli myös suuria ongelmia löytää vuokra-asuntoa joka ei olisi liian kallis.

Tranberg kuvailee miten onnistui löytämään asunnon jonka hän maksoi myymällä Suomessa olevan Harley Davidsonin merkkisen moottoripyörän. Tranbergin tytär jopa asui hänen luona kesälomallaan vaikka Tranberg koko ajan oli etsitty henkilö Suomessa. Tranberg jopa poistatti tatuointejaan joka liian helposti paljasti hänen henkilöisyytensä.

Dead End äänikirja kuvailee avoimesti myös Tranbergin huumeidenkäyttöä. Kirjassa Tranberg kuvailee kuinka hän on käyttänyt vuosien aikana satoja tuhansia euroja huumeisiin. Kirjan mukaan Tranberg käytti lähinnä kokaiinia jota hän kuvitteli olevan vastauksen kaikkiin hänen murheisiin. Nykyään raitistunut Tranberg kirjoittaa ymmärtäneensä nyt, että kokaiini itse asiassa oli hänen kaikkien ongelmien todellinen syy.

Dead End on mielenkiintoinen kirja. Se tarjoaa lukijalleen mahdollisuuden tutustua rikollisen elämään, joka ei tosiaankaan ole helppoa eikä ruusuista. Kirjan tunnelmasta voi olettaa, että Tranberg lopulta myös tunsi helpotusta, kun hän jäi kiinni eikä hänen tarvinnut enää pakoilla. Kirjassa Tranberg myös kuvailee elämää Suomen vankilassa ja miten Katiska-huumevyyhdin oikeudenkäynti toteutui.

Kirjailijasta: Janne "Nacci" Tranberg

Janne Petteri “Nacci” Tranberg syntyi Oulunkylässä vuonna 1974. Hänen synnyin nimensä on Janne Hampunen. Kutsumanimen Nacci 22-vuotias Tranberg sai, kun hän ajoi autolla suoraan nakkikioskilla olevaan jonoon. Tranberg on moottoripyöräjengin Canonballin entinen johtaja ja huumerikollinen. Hän on kirjoittanut omanelämänkerralliset kirjat Wanted ja Dead End kokemuksistaan. 

Tranberg eli lapsuutensa ja nuoruutensa helsinkiläisessä lähiössä. Hänellä ei ole virallista koulutusta mutta hoiti hevosia oppisopimuksella ennen 1900-luvun lamaa ja armeijaa. Armeijan jälkeen nuori Tranberg ajautui rikolliseen elämäntapaan. Hän suorittaa tällä hetkellä pitkää vankilatuomiota Sörnän vankilassa. Hän sai tuomion Katiska-huumevyyhdin yhtenä päätekijänä, toisena päätekijänä toimi Niko Ranta-Aho. Tapauksessa oli syytettynä 52 ihmistä, Tranberg sai pisimmän rangaistuksen kaikista.

Kuuntele Ilmaiseksi: