Dan Brown Alku Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Dan Brown

Äänikirja

Johdanto

Dan Brown Alku on kirjailija viides kirja professorista Robert Langdonista. Dan Brown Alku äänikirja on Lars Svedbergin kertoma. Äänikirja on pituudeltaan hieman alle 20 tuntia pitkä. Dan Brown Alku äänikirja alkaa, kun tuttu päähahmo Robert Langdon saapuu julkisuustilaisuuteen jota pidetään Guggenheim museoon Bilbaossa. Tilaisuus on järjestänyt Edmond Kirsch, miljardööri ja tulevaisuudentutkija.

Tilaisuudessa Kirsch aikoo tehdä paljastuksen jonka hän lupaa, että tulee muuttamaan tieteen kasvot ikuisiksi ajoiksi. Paljastuksen jälkeen, kaos valtaa museon. Langdon pakenee varaa yhdessä Ambra Vidalin kanssa. He alkavat etsimään johtolankaa Kirschin salaisuuden avaamiseksi. Teos on nerokas ja viihdyttävä jännitysromaani. Kirjan on suomentanut Jorma-Veikko Sappinen. Kirja julkaistiin vuonna 2017 Suomessa.

Kirjasta: Dan Brown Alku

Dan Brown Alku äänikirja vie kuuntelijan Espanjaan. Niin kuin aiemmissakin kirjoissa missä Robert Langdon on päähenkilö nytkin käsillä mysteeri ja juonessa on taidehistoriaa, salaperäisiä symboleja sekä kirjallisuutta.

Harvardin yliopiston symboliikan professori Langdon saa Alku teossa eteensä mysteerin jonka ratkoessa vastaisi ihmiselämän kahteen peruskysymykseen, mistä me tulemme? ja mihin olemme menossa?

Kun 40-vuotias miljardööri Kirsch tapetaan Langdon pääse yhdessä Guggenheim museonjohtajan Ambra Vidalin, kaunis nainen luonnollisesti, onneksi pakenemaan tilanteessa missä he molemmat voisi kuolla tai ainakin joutua vaaralliseen tilanteeseen.   Langdon ja Vidal etsivät yhdessä salaperäistä koodia joka auttaisi heitä avaamaan Kirschin löydyn. Löydön joka sai hänet tapetuksi. Eikä aikaakaan ennen, kun Langdonille ja Vidaliselle käy selväksi, että joku tekee kaikkensa pitämään suurenmoisen löydön salaisuutena.

Dan Brown Alku äänikirja ilmainen kertoo, että Langdon ja Vidalis uhkailusta huolimatta jatkamaan salaisuuden paljastumista vaativaa selvitystyötä. Suurena apuna heille on tekoäly Winston (A.I. tarkoittaen siis Artificial Intelligence), joka jakaa neuvoja, miten murha ja suurta salaisuutta voitaisiin selvittää.

Alku sisältää monia teemoja. Tekoäly on yksi teoksen merkittäviä teemoja. Kirjassa on muitakin isoja aiheita kuten agnosiaisuus, katolinen uskonto, ateismi ja maailmankaikkeuden mysteeri.

Dan Brown Alku äänikirja on ehdottomasti Brownin parhaimmistoa. Juoneen on helppoa päästä mukaan ja siihen on helppoa myös jäädä koukkuun. Kirja sisältää 105 lukua. Luvut ovat lyhkäisiä ja tiiviitä eikä tylsää hetkeä tule. Juonen kulkua katsotaan monesta näkökulmasta ja yllätyksiä tulee vastaan enemmän kuin kerran. Dan Brown Alku olisi mahtava jännityselokuva.

Tämä kirja sopii kaikille jotka ovat kiinnostuneita historiasta, taiteesta, tulevaisuuden teknologiasta ja filosofiasta. Kirjassa kuvataan myös Espanjaa kauniisti ja historian näkökulmasta. Dan Brown Alku äänikirja ilmainen on verrattavissa Brownin Da Vinci-koodiin laadultaan. Jos siitä tykkäsi, tätä rakastaa!

Kirjailijasta: Dan Brown

Dan Brown syntyi vuonna 1964 Exeterissä, Yhdysvalloissa. Brown sai episkopaalisen kasvatuksen.  Brown valmistu vuonna 1986 opiskeltuaan Englantia ja Saksaa yliopistolla. Brown muutti Los Angelesiin tavoittaakseen uraa muusikkona. Hän teki neljää levyä. Tavattuaan tulevaa vaimoansa he kirjoittuvat yhdessä pari huumorikirjaa.

Vuonna 1996 Brown päätti ryhtyä täyspäiväiseksi kirjailijaksi ja rupesi kirjoittaman ensimmäistä romaaninsa Murtamaton linnake. Kirja julkaistiin Yhdysvalloissa vuonna 1998. Hänen toinen romaaninsa, ensimmäinen kirja Professori Langdonista, Enkelit ja demonit julkaistiin Yhdysvalloissa vuonna 2000. Vasta vuonna 2003 Da Vinci-koodi nimeä kantava kirja teki läpimurron. Kirja oli suurmenestys. Heti julkaisuviikolla kirja nousi New York Times bestseller listan kärkeen. Kirjaa on myyty maailmanlaajuisesti yhteensä yli 80 miljoonaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: