Daisy Jones & The Six Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Taylor Jenkins Reid

Äänikirja

Johdanto

Daisy Jones & The Six on yhdysvaltalaisen Taylor Jenskins Reidin kirjoittama fiktiivinen kertomus rockbändin noususta ja hajoamisesta 1970-luvun Yhdysvalloissa, musiikkimaailman huipulla. Daisy Jones & The Six äänikirja esittää kirjan päähenkilönä Daisy Jones, musiikkimaailman valovoimainen ja myyttinen ikoni. Daisy kasvaa huumeiden, rock ’n’ rollin ja seksin Los Angelesissa. Hänen kauneutensa ja erittäin hyvä ääni tuo nuoren naisen jo varhain kaikkien huulille. Tunnettu tuottaja laittaa Jonesin esiintymään The Six nimisen yhtyen kanssa ja Daisy Jones on maailmantähti. 

Daisy Jones & The Six äänikirja ilmainen on kustannusyhtiön Gummeruksen suurin äänikirjatuotanto tähän päivään asti. Kirjan on äänittänyt Anna Puu, Daisy Jonesina, ja muut äänittäjät ovat Markus Järvenpää, Anssi Niemi, Meri Nenonen, Ville-Veikko Niemelä, Anna Saksman, Marusja Verona ja Ville Tiihonen. Äänikirjan pituus on 10 tuntia ja 49 minuuttia pitkä. Suomennoksen on tehnyt Inka Parpola.

Kirjasta: Daisy Jones & The Six

Daisy Jones & The Six äänikirja kuvaa kuvitteellisen rockbändin nousua ja tuhoa 1970-luvun kiihkeässä Sex, drugs and Rock n’ Roll musiikkimaailmassa.  Kirja on dokumentaarinen romaani. Kirjassa esitellään siis yhtyen vaiheita haastattelun muodossa, kuten tv-dokumentti ilman kuvaa. Kirjan kerronta on erittäin vahva ja kirjailija Taylor Jenskins Reid onnistuu mahtavasti, vahvalla kerronnalla, tehdä yhtyen jäsenistä ja tarinoita totuudentuntuisia ja eläviä. Kirjassa esitellään musiikin sijaan pätkiä sanoituksista.

Daisy Jones & The Sixin äänikirja ilmainen kertoo alussa, miten yhtyen menestystarina päättyi yllättävästi, kun yhtye hajoaa suosionsa huipulla. Kukaan ei ole tiennyt syytä ennen, kun nyt, kun kirjassa paljastetaan koko sydänsurua, kunnianhimoa, intohimoa ja musiikkia sykkivä tarina noususta tuhoon.

Suurta karismaa omaava Daisy Jones on laulajana jopa luonnonlahjakkuus. Hän tulee rockmaailmaan ensin bändärinä. Sitten Daisyn poikaystävät muusikot varastavat hänen tekemiään sanoituksiaan. Daisyn haaveena on saada tehdä ja julkaista omaa musiikkia. Tilaisuus aukeaa, kun eräs tarkkasilmäinen tuottaja ehdottaa duettoa Daisyn ja nosteessa olevan The Six -yhtyeen kanssa. The Sixin nokkamies Billy Dunne ei heti lämpene ajatukseen, että Daisy tulee yhtyeeseen.

Lopulta Billykin suostuu Daisyn mukaantuloon ja yhtyen matka maailman huipulle alkaa. Daisy Jones & The Sixin äänikirja ei sinensä tarjoa kovinkaan paljon yllätyksiä tämän jälkeen. Yhtyen jäsenet tekevät musiikkia ja elävät rokkitähtien elämää. Kirjassa rockelämän kukuttavuus on yhtenä isona teemana, ja moni yhtyen jäsenistä joutuvat riippuvuuteen ja kamppailevat sen asian kanssa läpi tarinan. Varsinkin Billy Dunne joutuu riippuvuutensa kanssa syville vesille. Tästä huolimatta juuri Dunne onnistuu viettämään onnellista perhe-elämää musiikkiuransa ohella.

Kirja itsessään on saavuttanut jo ikonimaisen maineen ja on ehdottomasti lukemisen arvoinen romaani, tarina voisi ihan yhtä hyvin olla todellinen.

Kirjailijasta: Taylor Jenskins Reid

Taylor Jenskins Reid syntyi vuonna 1983 Massachusettsissa Yhdysvalloissa. Hän on tunnettu kirjailija. Ennen kirjailjauransa hän työskenteli elokuva alalla missä hän toimi roolittaja avustajana kolme vuotta. Jenskins Reid aloitti kirjoittamisen jo kouluaikoina. Hänen ensimmäinen kirjansa Forever, Interrupted julkaistiin vuonna 2013. Hänen toinen kirja The Seven Husbands of Evelyn Hugo julkaistiin vuonna 2017.

Jenskins Reidin ensimmäinen suomennettu kirja on Daisy Jones & The Six jota julkaistiin Yhdysvalloissa vuonna 2019. Kirja on ollut suurmenestys sekä arvostelijoiden että lukijoiden kesken. Kirja pohjautuu löysästi Fleetwood Mac yhtyeeseen. Kirjan pohjalta on tekeillä tv-sarjaa jonka ohjaajana toimii Reese Witherspoon. Jenskins Reid asuu perheensä kanssa Los Angeleissa. Hän toimii nykyään kokopäiväisenä kirjailijana.

Kuuntele Ilmaiseksi: