Bridgerton Äänikirja

3.9/5

Kirjoittaja: Julia Quinn

Äänikirja

Johdanto

Julia Quinnin kirjoittama Bridgerton kirjasarjan ensimmäinen osa Salainen sopimus kertoo Bridgertonn perheestä ja heidän elämästään 1800-luvun Englannissa. Bridgerton äänikirja esittää kahdeksan sisaren taianomainen elämä. Ensimmäisessä osassa Herttua Simon Basset on päättänyt, ettei hän mene koskaan naimisiin. Avukseen tässä vaikeassa elämänvalinnassaan hän saa parhaansa ystävänsä siskon Daphne Bridgerton.

Suunnitelma on yksinkertainen. Jos ne esittelevät rakastavaisia Simon saa olla rauhassa ja kaikki tavoittelisivat Daphnea. Kun ystävykset viettävät aikaa yhdessä Daphnen on vaikea muistaa, että kaikki on esitelmää. Voisiko heistä kuitenkin tulla pari oikeastikin? Bridgerton huippusarja löytyy myös Netflixistä. Bridgerton äänikirja ilmainen Anniina Piiparisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 12 tuntia ja 18 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Laura Liimatainen.

Kirjasta: Bridgerton

Ensimmäinen kirja Bridgerton perheestä kertovassa kirjasarjassa kertoo Daphne Bridgertonsta. Nuori Daphne elää huoletonta elämää ihanassa lapsuudenperheessään.  Hän haaveilee avioliitosta ja perheenlisäyksestä, mutta sopivaa miesehdokasta ei ole tullut vastaan. Toki hänen äitinsä yrittää esittää Daphnelle sulhokaita mutta kukaan heistä ei saa hänet innostumaan, ne ei kuvaa hänen odotuksiaan tulevasta aviomiehestään.

Bridgerton äänikirja kuvaa kuinka Lontoossa vuosia asunut herttua Simon Bassett palaa maisemiin. Kaikki vapaan olevat naimaikäiset naiset piirittävät häntä välittömästi. Simon ei tästä innostu, hänellä ei ole aikomustakaan mennä naimisiin.

Daphne ja Simon saavat loistavan idean. He päättävät esittää rakastavisia, jotta Simon saisi olla rauhassa ja Daphne herättäisi muissa miehissä mielenkiintoa.  Hyvin alkanut salajuoni kuitenkin mutkistuu, kun aidot tunteet liittyvät peliin ja lopulta sekä Daphne että Simon unohtavat, että kyseessä ei ole aito suhde.

Bridgerton äänikirja ilmainen tarinan alkuosa koostuu Daphnen ja Simonin välisestä nokkelasta sanailusta ja pikkuhiljaa suhde etenee ja muuttuu fyysiseksi. Kirjassa kuvataan hyvin paljon Daphnen ja Simonin välistä kommunikointia, eleilyä ja hiljaa tapahtuva lähenemistä.

Kaksikon välit lämpenevät ja päättyy täysin seksuaalisen valitusta ilman jäänyttä Daphne menettää neitsyytensä Simonille kertoo Bridgerton äänikirja. Lopulta kaksikko menevät naimisiin ja voivat näin vapautuneemmin tutustua myös seksuaalisesti toisiinsa. Kirja kuvaa jopa kuinka Daphne käyttää seksuaalisesti hyväkseen päihtynyttä aivomiestään. Kaksikon avioliitto ei ole täysin ongelmaton. Simon kantaa vihaa isänsä kohtaan ja kääntyy herkästi alkoholin puoleen etisiessään lohtua.

Bridgertonin sisaruksista kertova kirjasarja koostuu kahdeksasta osasta. Sisarusta kertova Netflix-sarja on tuonut sekä kirjailijan Julia Quinnin ja Bridgertonin sisarukset kaikkien tietoisuuteen. Sarjan on tuottanut lahjakas ja menestynyt Shonda Rhimes, joka on tuottanut muun muassa suurta suosiota saavuttanut Greyn Anatomia sarjaa.

Kirjailijasta: Julia Quinn

Julia Pottinger, paremmin tunnettu kirjailijanimellään Julia Quinn syntyi vuonna 1970 New Yorkissa Yhdysvalloissa.  Quinn opiskeli nuorena taidehistoriaa Harvardissa ja päätti tämän jälkeen haluavansa opiskella lääkäriksi. Hän kirjoitti huvikseen tarinoita vapaa-ajallaan. Kun hänet myöhemmin hyväksyttiin Yalen lääketieteelliseen yliopistoon, hänen oli jo lähettäneet ensimmäiset käsikirjoituksensa kustantajalle.

Quinn otti välivuoden jonka aikana hän kirjoitti ja tämän jälkeen hän aloitti lääketieteen opinnot. Hän lopetti kuitenkin opinnot jo ensimmäisenä vuonna ja ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi. Quinnin romanttiset historialliset romaaninsa ovat maailmanmenestyksiä. Tunnetuimpina teoksina on hänen Bridgerton kirjasarjansa. Hänen kirjojaan ovat olleet New York Times lehden bestseller listalla 19 kertaa ja hänen kirjojaan on käännetty 29 kielelle.

Kuuntele Ilmaiseksi: