Billy Summers Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Stephen King

Äänikirja

Johdanto

Menestykäs kirjailija Stephen Kingin kirjoittama Billy Summers kirja vuodelta 2021 kertoo palkkamurhaajasta nimeltään Billy Summer, jolla on sydän paikallaan. Hän tappaa ainoastaan ihmisen, jos hän kokee uhrinsa olevan tarpeeksi paha. Billy Summers tahtoo lopettaa työt palkkamurhaajana, vaikka hän on vankalla kokemuksellaan alansa paras. Nyt Billy Summersin edessä on viimeinen rahakas keikka.  Tehtävää varten Billy Summers joutuu astumaan kirjailijan peiterooliin ja odottaa pikkukaupungissa tilaisuutensa. Kyseessä pitäisi olla suhteellisen helppo ja vaivaton keikka mutta kaikki mitä voi menee tällä kertaa pieleen.

Billy Summers äänikirja ilmainen on Toni Kamulan äänittämä. Äänikirjan pituus on 19 tuntia ja 52 minuuttia pitkä. Kirjan on kääntänyt Ilkka Rekiaro.

Kirjasta: Billy Summers

Billy Summers äänikirja kertoo hyvästä miehestä, joka on pahuuden asialla. Billy Summers on 44-vuotias sotaveteraani, joka on viimeiset vuodet toiminut ammattitappajana. Tästä huolimatta Billy on kirjassa eränlainen sankari. Summersia ohjaa hyvin tiukka moraali, hän tappaa vain ihmisiä, jotka pahuutensa johtuen ansaitsee sen. Näistä periaatteistaan Summers pitää kiinni, oli miten vaan.

Billy Summers äänikirja ilmainen kertoo Summersin päättäneen, että palkkamurhaajan työ saa nyt jäädä hänen taakseen. Hänellä on vielä viimeinen rahakasa keikka tekemättä. Keikka vaikuttaa Summersille jostain syystä pahaenteiseltä, mutta koska kyseessä on tarpeeksi ison palkkio, jotta Billy voisi elää mukavasti eläkeelle hän päättää kuitenkin hoitaa homman kotiin.

Summersin kohteena on tällä kertaa toinen palkkatappaja ja työnantaja on salaperäinen taho. Ison palkkion taustalla on myös hieman kummallinen vaatimus, että Billyn täytyy jäädä jopa kuukausiksi amerikkalaiseen pikkukaupunkiin odottamaan kohteen saapumista.

Billy Summers äänikirja kertoo, että Summers keksii peitetarinakseen kirjailijan roolin mikä hänelle sitten sopii yllättävän hyvin. Summers alkaa kirjoittamaan eräänlaista elämänkertaa samalla kun odottaa kohdetta saapuvan. Kirjoittaminen antaa Summersille mahdollisuuden käsitellä traumojaan sekä mainio tilaisuus käyttää älykkyyttänsä ja luovuutensa jotta hän on työn puolesta tarkoituksella peitellyt.

Näin Summers kirjoitta elämästään ja tästä tarinasta syntyy tarina tarinan sisällä. Summers käsittelee myös kirjoittamisen aikana itse kirjoitusprosessia, joten Billy Summers kirja sisältää myös vinkkejä kirjoittamiseen.

Pitkän odotuksen jälkeen tulee vihdoin eteen se päivä kun Summersilla on tarkoitus suorittaa viimeistä murhaa. Valitettavasti kaikki Summersin pahat ennakkoaavistukset pitävät paikkaansa ja kaikki, koko keikka, menee kammottavalla tavalla pieleen. Nyt Summersialla on melkoinen sotku edessään, ja hän on ainot joka voi sen siivota.

Billy Summers on erittäin mielenkiintoinen romaani sydämellisestä palkkamurhaajasta, rakkaudesta ja kohtalosta.

Kirjailija: Stephen King

Stephen King syntyi vuonna 1947 Yhdysvalloissa. King on maailmanlaajuisesti erittäin tunnettu ja suosittu kirjailija.  Kingiä sanotaan olevan yksi maailman monipuolisimmista kirjailijoista ja suurin amerikkalainen nykykirjallisuudessa toimiva tarinankertoja. King on saanut myös lisänimen ”Kauhujen kuningas” kirjoitettuun suurta suosiota saavuttaneita kauhutarinoita. Hänen kirjojensa pohjalta on tehty maailman tunnetuimpia kauhuelokuvia.

Kingin esikoisromaaninsa Carrie ilmestyi vuonna 1974. Tämän jälkeen hän on kirjoittanut yli 60 kirjaa, jotka ovat kaikki olleet maailmanlaajuisia myyntimenestyksiä. Kingille on myönnetty myös useita merkittäviä kirjallisuuspalkintoja ja hänelle myönnettiin myös vuonna 2018 American PENin sananvapauspalkinto. King asuu perheensä kanssa Mainessa. Sekä hänen vaimonsa, Tabitha King, sekä heidän poikansa Joe Hill ja Owen King ovat kirjailijoita.

Kuuntele Ilmaiseksi: