Auringon sisar Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Lucinda Riley

Äänikirja

Johdanto

Auringon sisar on kuudes osa kirjailijan Lucinda Rileyn kirjoittamassa huippusuosion savuttaneessa sarjassa Seitsemän sisarta. Sarja alkaa osalla nimeltä Seitsemän sisarta ja päättyy seitsemänteen osaan, kirjaan Kadonnut sisar. Kirjasarjan ensimmäisiä osia voi lukea missä järjestyksessä tahansa, osassa 1–3 tarina alkaa aina samasta kohdasta.

Kirjasarja Seitsemän sisarta kertoo seitsemän adoptoidun tytön nykyisestä elämästä ja heidän pyrkimyksistään oppia enemmän juuristaan. Tytöt ovat adoptiotyttäreitä varakkaalle herra Papa Saltinille. Papa on löytänyt tyttäriensä eri puolelta maailmaa. Geneven rannalla sijaitsevassa ylellisessä talossa tytöt ovat yhdessä kasvaneet aikuisiksi. Papan yllättävä kuolema on tytöille shokki, pian he huomaavat Papan jättäneen heille jokaiselle vihjeen jolla selvittää oman taustansa. Auringon sisar äänikirja kertoo kuudennen sisaren Electra D’Aplièsen tarinan.

Auringon sisar äänikirja ilmainen on Usva Kärnän äänittämä, pituutta kirjalla on noin 25 tuntia.

Kirjasta: Varjon sisar

Lucinda Rileyn maailmanmenestystä saavuttanut Seitsemän sisarta sarjan kuudes osa kertoo kuudennen sisaren Electra D’Aplièsen elämästään ja matkastaan, kun hän alkaa selvittelemään sukujuuriaan. Auringon sisar äänikirja kertoo Electran luonnonkauniin ja mahtipontisen tarinan joka vie lukijan nykypäivän kiireellisestä elämästä New Yorkista toiseen maailmansodan alkuun Afrikan hiljaiselle avaralle tasangolle.

Auringon sisar äänikirja ilmainen kertoo Electran olevan perheen nuorimmainen sisko. Electra on hyvin kaunis tummalla ihollaan, huippumallina työskentelevä, mutta hyvin onneton ja herkkä. Tarinan alussa Electran elämä tuntuu olevan täysin hakoteillä. Papan kuolema, ja hänen elämänsä muut vaikeat asiat hän yrittää unohtaa päihteidenkäytöllä. Electra ei ole edes lukenut kirjeen missä Papa avaisi hänelle portit hänen omaan menneisyyteensä. Electralla on tarpeeksi kestämistä tässä hetkessä elämisessä.

Electran elämä kuitenkin muuttuu kuten luonnonoikun kautta, kun eräänä päivänä hän vastaanottaa kirjeen naiselta joka väittää olevansa hänen biologisensa isoäiti. Tästä alkaa uusi luku Electran elämässä, kun hän alkaa selvittämään onko kirjeessä todella perää.

Hänen etsintöjänsä vie hänet 70 vuotta ajassa taaksepäin uusivuosi juhlintaan vuonna 1939 New Yorkin seurapiirikerman keskellä. Siellä nuori nainen nimeltään Cecily Huntley- Morgan ei ole iloinen eikä häntä huvita ollenkaan juhlia. Cecilyn synkkyys johtuu hänen juuri särkyneestä sydämestänsä. Juhlien jälkeen Cecily päättää vaihtaa hetkeksi maisemaa. Kohteeksi valikoituu Cecilyn kummitädin kotimaa Kenia.

Kiki Preston, Cecilyn kummitäti, asuu ja elää hyvin erikoisen Happy Valley- yhteisön jäsenenä. Cecily kokee Kenian olevan outo ja erilainen. Hän kuitenkin lumoutuu Kenian mahtavasta majesteettisestä luonnosta, maasaiheimon kodista savanneilla ja elämää täynnä olevasta ihanista samettisen pehmeistä rannoista Naivashajärven rannalla. Ennen kun Cecily huomaakaan on hänen sydänsurunsa haihtunut ilmaan Afrikan auringonpaahteessa. Jotain kuitenkin tapahtuu joka lopullisesti muuttua nuoren Cecilyn elämänsä suunnan.

Auringon sisar julkaistiin Suomessa vuonna 2020. Suomennoksen on tehnyt Hilkka Pekkanen.

Kirjailijasta: Lucinda Riley

Lucinda Riley on Pohjois-irlantilainen näyttelijä ja kirjailija. Hän syntyi vuonna 1966. Riley kuoli syöpään vuonna 2021. Riley kirjoitti kirjoja jo 22-vuotiaana. Näyttelemistä hän harrasti nuorempana. Hän tuli erityisen tunnetuksi Seitsemän sisarta kirjasarjastaan. Muita Rileyn kirjoittamia kirjoja ovat muun muassa Vaarallinen kirje sekä Perhosten huone. Rileyn teoksia on myyty maailmalla yhteensä kymmeniä miljoonia ja hänen teoksiaan ovat käännetty yli 40 kielelle.

Idean Seitsemän sisarta kirjasarjaan Riley sai öisestä tähtitaivaan katsomisestaan vuonna 2013. Sieltä nähtyään tähtikuvion Seulasta, toiselta nimeltään seitsemän sisarta, Riley perustaa tarinansa löysästi tähtikuvion legendoihin. Tähdistöstä on ympäri maailmalla eläneellä kansoilla omi myyttejä ja legendoja.  Alkuvuodesta 2013 Riley aloitti kirjasarjan kirjoittamistaan.

Kuuntele Ilmaiseksi: