Atlantin kuningatar Äänikirja

3.8/5

Kirjoittaja: Risto Isomäki

Äänikirja

Johdanto

Atlantin kuningatar on Risto Isomäen uusin kirja. Kirja on itsenäinen jatko-osa Lauri Nurmi -seikkailu kirjoihin jotka ovat niemeltään Litium 6, Jumalan pikkusormi ja Haudattu uhka. Kirjassa on kyse meidän lähitulevaisuutemme missä maailma ajautuu koko ajan enemmän ja enemmän kohti totaalista ilmastokatastrofia. Aiemmista Isomäen kirjoista tuttu Lauri Nurmi, entinen CIA:n agentti, palkataan Atlantin kuningatar laivaan turvallisuuspäälliköksi ja luvassa on trillerimainen jännäri maailman pelastamisesta. Vaikka kirja on fiktiivinen romaani se myös opettaa lukijaa ilmastomuutoksesta ja miten ilmastomuutoksen eri tekijät liittyvät yhteen.

Atlantin kuningatar äänikirja on Aarne Lindenin äänittämä. Kirja julkaistiin Suomessa vuonna 2021. Atlantin kuningatar äänikirja on kestoltaan 15 tuntia ja 38 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Atlantin kuningatar

Risto Isomäen kirja Atlantin kuningatar äänikirja alkaa taustatiedoilla. Taustatiedot sisällön mukaan tämän fiktiivisen romaanin tarina alkaa, kun aavikko Saharan eteläpuoleisen Afrikan väestö ylittää neljää miljardia. Tämän lisäksi on syntynyt valtavan iso musta saastepilvi Afrikan keskiosan ylle. Monet sissiliikkeet kuten fanaattiset Boko Haram polttavat Afrikan sademetsiä, ruhomaita ja turvesoita. Heidän ajatuksensa tämän takana on tehdä maailman liian kuumaksi kaikille valkoihoisille.

Nigeriassa on uusi johtohahmo nimeltään Asare Aniachew. Hän on liittoutunut yritysjohtaja Annelies Schraderin kanssa. Kaksin he suunnittelevat hanketta, erittäin kunnianhimoista sellaista, jonka avulla eteläinen Afrikka voisi nousta takaisin jaloilleen.

Atlantin kuningatar äänikirja ilmainen kuvaa miten heidän yhteisen hankeensa ytimessä on kuljettaa trooppista biomassaa ja suolaliuosta pohjoisille alueille ja sieltä ottaa mukaansa Afrikkaan arktista merijäätä. Tähän vaativaan kuljettamiseen he suunnittelevat laivoja jotka kooltaan olisivat noin sataa kertaa isompia kuin joskaan aikaisemmin rakennettuja aluksia.

Tässä kohtaa CIA:n entinen suomalainen agentti Lauri Nurmea palkataan. Hän on ensimmäisen valmistuneen laivan, Atlantin kuningattaren, turvallisuuspäällikkö. Häntä tosiaan paikalla tarvitaan koska muut isot kilpailevien teknologiayritysten edustajat kokoavat kookkaita moottorivenelaivastoja hyökkäämään Atlantin kuningattaren päälle. Tästä alkaakin jännittävä taistelu maailman tulevaisuuden pelastamisesta.

Atlantin Kuningatar äänikirja perustuu tosielämän aineksista ja lukukokemuksena se on otteessaan tiukasti pitävä sekä kansainvälinen että tasokas trilleri. Kun lukee henkeäsalpaavaa elokuvamaista jännäriä lukija saa samalla paljon tietoa siitä, miten ilmastoa lämmittävät faktorit ovat nidotettuja toisiinsa.

Atlantin kuningatar on myös omalla tavallaan utopiaromaani missä visio ja toive on parempi tulevaisuus kaikille maapallon asukkaille. Tämä asia tuo lukijan eteen monia keinoja torjuta ilmastonmuutosta. Moni keinoista ovat saaneet aiemmin hyvin vähän huomiota taikka ovat päässeet unholaan, tämä asia tuo kivan lisän jo hyvään kirjaan.

Kirjailijasta: Risto Isomäki

Risto Isomäki syntyi vuonna 1961 Turussa. Hän on suomalainen tieteiskirjailija. Isomäki on opiskellut yhteiskuntatieteitä Tampereen yliopistolla mistä hän valmistui maisteriksi vuonna 2008. Isomäen esikoisteos on niemeltään Kristalliruusu. Kirja julkaistiin vuonna 1991. Uransa aikana Isometsä on julkaisut noin 30 teosta. Häntä on myös palkittu useaan otteeseen kirjoittajantyöstään. Isomäki on vastaanottanut muun muassa Kiitos kirjasta-mitalia vuonna 2006 ja vuonna 2020 hän sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon. 

Hänen romaaneissaan toistuvat ekologia, maailmanloppu, globalisaatiota ja kehitysmaihin liittyviä kysymyksiä. Samojen kysymysten parissa Isometsä on toiminut muun muassa parissa eri kansalaisjärjestöissä kuten Kehitysyhteistyön palvelukeskuksessa, Maan ystävissä ja Ympäristö ja kehitys ry:ssä. Isomäen puoliso Jaana Airaksinen on myöskin kirjailija ja kansalaisaktivisti.

Kuuntele Ilmaiseksi: