Astrologiaa epäilijöille Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Janica Brander

Äänikirja

Johdanto

Janica Branderin kirjoittama Astrologiaa epäilijöille on kattava ja oivallinen teos astrologiasta. Kirjassa käsitellään muun muassa astrologian syntyä, astrologia uskomuksena, astrologisten karttojen tulkitseminen, miten astrologia tulisi käyttää ja jokaista horoskooppimerkkiä käydään kirjassa laajasti läpi. Astrologiaa epäilijöille äänikirja todistaa, että tähtimerkit ja tiede mahtuu hyvin samaan maailmankuvaan ja sen lisäksi kirjailija ja tuplamaisteri Janica Brander kertoo miksi astrologia kiehtoo häntä ja muita nykyihmisiä.

Kirja käsittelee astrologia sekä muinaisten tarujen kautta että tutkijoiden kautta. Kyseessä on hyväntahtoinen, mielenkiintoinen ja helppolukuinen kirja astrologiasta. Astrologiaa epäilijöille äänikirja ilmainen on itse kirjailijan äänittämä. Äänikirjan pituus on 8 tuntia ja 10 minuuttia pitkä. Kirja on vuodelta 2022.

Kirjasta: Astrologiaa epäilijöille

Kirjailijan ja tuplamaisterin Janica Branderin kirja Astrologiaa epäilijöille on älykäs, hauska ja kattava teos astrologian merkityksestä ihmisille. Kirja sisältää hyväntahtoista, tervettä skeptisyyttä ja aitoa mielenkiintoa astrologiaa kohtaan.

Astrologiaa epäilijöille äänikirja alkusanoissa Brander kertoo olleensa nuorena koulukiusattu ja arka, niin arka ettei hän uskaltanut edes viitata taikka puhua luokassa. Kun hän luki äitinsä horoskooppikirjan hän kuitenkin voimaantui ja tämän jälkeen horoskoopit ovat olleet hänen elämässään hauskan harrastuksen joka rikastuttaa edelleen hänen elämänsä. Brander on kuitenkin kohdannut paljon ennakkoluuloja asiasta ja kirjassaan hän pohtii muun muassa voiko järkevä ihminen olla kiinnostunut horoskoopeista ja mistä tämä mielenkiinto horoskooppeja kohtaan kumpuaa.

Astrologiaa epäilijöille äänikirja ilmainen on pohdiskeleva ja monipuolinen syventävä teos jossa astrologian merkitystä ja tarvetta tutkitaan. Kirjassa pohditaan myös tiedon ja uskomisen suhdetta. Kirja sisältää myös erittäin kattavat luonnekuvaukset jokaisesta tähtimerkistä.

Kirja alkaa astrologian syntymästä jossa muun muassa palataan muinaisiin taruihin ja pohditaan, onko astrologiaa hörhöilyä tai onko se kulttuurihistoriaa. Astrologiaa epäilijöille äänikirja käsittelee seuraavaksi uskoa. Kappaleessa käsitellään uskon syyt, lumousta ja muun muassa Jungin näkemystä astrologiasta.

Seuraavaksi kirjassa esitellään astrologisia karttoja ja miten niitä tulisi tulkita. Osiossa saa tutustua enemmän muun muassa aurinkomerkkeihin, kuumerkkeihin, nouseviin ja laskeviin merkkeihin sekä neljään elementtiin ja kolmeen laatuun.

Tämän jälkeen kirjassa käsitellään jokaista horoskooppimerkkiä hyvin kattavasti. Jokainen horoskooppimerkki esitetään alkuun lyhkäisesti. Kappaleen aloitussivulla lukee horoskoopin syntymäaika, hallitseva taivaankappale, elementti, laatu, temperamentti, väri, ruumiinosa ja onnenkivi. Esittely sivun jälkeen kerrotaan merkin taustasta ja historiasta jonka jälkeen Brander kuvailee horoskooppimerkin luonnetta ja käyttäytymismallejaan.

Astrologiaa epäilijöille on kiinnostava ja helppolukuinen kirja kiinnostavasta aiheesta. Vaikka astrologia ei olisikaan lähellä omaa sydäntä tämän tietokirjan kautta voi oppia paljon uutta ja ehkä samalla oivaltaa jotain itsestään. 

Kirjailijasta: Janica Brander

Janica Brander syntyi vuonna 1983. Koulutukseltaan Brander on filosofian sekä yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän opiskeli tutkintojaan Tampereen yliopistossa. Hän on työskennellyt tämän jälkeen muun muassa toimittajana sekä useassa lehdessä että radiossa ja copywriterinä mainostoimistossa. Hänen esikoisteoksensa Lihakuu julkaistiin vuonna 2011. Hän on kirjoittanut monia novelleja jotka ovat käännetty myös saksaksi ja espanjaksi.

Astrologiaa epäilijöille on hänen toinen kirjansa. Brander on palkittu useasti kirjoituksistaan. Hän on voittanut muun muassa Valtakunnallisen nuorisonäytelmä kilpailun vuonna 2006, Pirkanmaan kirjoituskilpailun vuonna 2006 sekä Otavan ja Suuren Suomalaisen Kirjakerhon Suuren rakkaustarinakilpailun vuonna 2007. Branderin kirjoitustyyliä on kuvailtu maagiseksi, juurevaksi ja absurdiksi, hän ylläpitää suosittua blogia Savusuolaa. Nykyään hän asuu Tampereella.

Kuuntele Ilmaiseksi: