Aribo Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Kale Puonti

Äänikirja

Johdanto

Kale Puontin kirjoittama Pasilan Myrkky kirjasarjan neljäs osa Aribo on kirja huumekaupasta ja petoksista rakkauden nimessä. Aribo äänikirja kertoo kuinka nigerialainen rikollisjärjestön jäsenet joutuvat pidätykseksi Tukholmassa, mutta osan jäsenistä onnistuvat pääsemään Helsinkiin missä ne jatkavat järjestön toimintaa, huume- ja ihmiskauppaa sekä nettipetoksia. Samuel Aribo niminen päähenkilö on vaan pieni tekijä isossa järjestössä mutta kovin tyytyväinen hän ei ole, ei Suomeen tulosta eikä niistä paskakeikoista missä hän joutuu huijaamaan rahaa ihmisiltä jotka vaan kaipaavat hieman lämpöä ja lempeyttä.

Kaartamon ryhmälle, ja konstaapelille Pesoselle varsinkin, rikollisjärjestö aiheuttaa päänvaivaa ja paljon töitä. Aribo äänikirja on Ville Tiihosen äänittämä. Äänikirja on pituudeltaan 5 tuntia ja 56 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Aribo

Huumepoliisin työstä kertova Pasilan Myrkky dekkarisarja tutustuttaa lukijat rikosylikonstaapeli Kaartamon ryhmään. Myös pitkän poliisinuran tehnyt kirjailija Puonti tietää, mistä kirjoittaa, kun hän kuvaa poliisin ja rikollisten elämää sekä niistä inhimillisistä tekijöistä, jotka muuttavat mustat ja valkoiset asiat harmaan eri sävyihin. Aribo äänikirja kertoo rikollisjärjestön tulostaan ja toiminnastaan Helsingissä.

Huumekauppa, seksin myyminen ja petokset ovat Tukholmassa toimineen nigerialaisen rikosryhmän toimintakuva. Kun ryhmä joutuu massapidätetyksi Ruotsissa, osa ryhmän jäsenistä onnistuu pakenemaan Suomeen. Suomessa he jatkavat rikollisen työnsä, myyvät huumeita ja pitävät ihmiskauppaa sekä

Aribo äänikirja ilmainen esittää eräänlaisena päähenkilönä toimiva nigerialainen nuorukainen nimeltään Samuel Aribo. Aribo on nigerialainen köyhistä oloista lähtenyt rakennusmies, haaveissa oli parempi tulevaisuus. Hänen ajatuksensa ei ollut ajautua rikollisuuteen, niin vaan kävi. Nyt hän hoitaa kylmässä ja harmaassa Suomessa rikollisjengin paskahommia eikä hän voi sietää sitä, että hänen työnsä pääsääntöisesti on huijata rahaa ihmisistä joka vaan etsii elämäänsä hieman lämpöä ja toisen ihmisen läheisyys.

Kun huumeita myyvä jengi alkaa kauppaamaan myös petollista läheisyyttä, mistä moni maksaa ihan mitä vaan, sekä harrastamaan netissä kaiken näköistä kiristystä ja petosta alkaa myös poliisi kiinnostumaan porukan toiminnasta. Nigerialainen rikosryhmän tuloa Helsinkiin lisää poliisin työtä. Rikosylikonstaapeli Pesonen ja hänen alaisensa Kaartamon ryhmässä joutuvat lisäämään panoksia ja antamaan kaikkensa, jotta nämä rosvot saataisiin kiinni. Aribo äänikirja kuvaa miten asiat muuttuvat monimutkaisiksi, kun rikollisten ja ihmiskaupan uhrit sekoittuvat.

Kirjailijan Kale Puonti kirjoittaa hyvin realistisesti ja totuudentuntuista tarinaa poliisin työstä nykypäivän Suomessa, syystäkin, onhan hänen oma pitkä poliisiura vaikuttanut hänen kirjoituksiinsa.  Puontin kirjoittama Pasilan Myrkky sarja on syntynyt vauhdilla, ilman että se on lainkaan vaikuttanut kirjojen laatuun.

Kirjailijasta: Kale Puonti

Kale Puonti syntyi vuonna 1962 Suomessa. Puonti on koulutukseltaan poliisi ja hän on työskennellyt poliisina, yli 30 vuotta, Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa. Puonti on kirjoittanut Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjaa. Sarjan ensimmäinen osa Manni oli myös Puontin esikoiskirjansa, Manni julkaistiin vuonna 2020. Kirjasarjan toinen osa Milo ja kolmas osa Saarni julkaistiin vuonna 2021. Satu- Alamaailman rouva on ensimmäinen elämäkerta ja tietokirja mitä Puonti on kirjoittanut, kirja julkaistiin vuonna 2021.  

Puonti on toiminut myös suositun Rikospaikka-ohjelman vakiokasvona MTV3:sella. Hän on myös monille tuttu musiikkialalta, sillä hän tuottanut, säveltänyt, sanoittanut ja julkaissut vuosia jo monia albumeita Suomessa, muun muassa Paula Koivuniemen albumeita.

Kuuntele Ilmaiseksi: