Alexi Laiho Äänikirja

4.1/5

Kirjoittaja: Petri Silas

Äänikirja

Johdanto

Alexi Laiho – Kitara, kaaos & kontrolli teos vuodesta 2019 on Petri Silaksen esikoiskirja. Kirja kertoo Alexi Laihon elämästä niin kun hän sen itse on kokenut. Lainaten Laihon omia sanojaan, hän eli kuten koko maailma olisi ollut hänen leikkikenttänsä. Alexi Laiho äänikirja ilmainen mukaan tarinat rockin villistä lapsesta ovat täysin totta. Alexi Laiho on yhtyeiden Children of Bodom ja Bodom after midnight perustaja sekä nokkamies. Laiho oli myös yksi maailman parhaista kitaristeistä.

Laiho kuoli joulukuussa 2020 kotonaan Helsingissä terveydenongelmistaan aiheuttamiin seurauksiin. Laihon verestä löydettiin myös alkoholia, lääkkeitä ja opioideja. Alexi Laiho äänikirja on Toni Kamulan äänittämä. Äänikirjan pituus on noin kuusi ja puoli tuntia pitkä.  

Kirjasta: Alexi Laiho

Alexi Laiho äänikirja kertoo Laihon syntyneen Espoossa vuonna 1979. Perheessä oli isä Heikki ja äiti Kristiina ja isosisko. Laiho oli lapsena aika epäsosiaalinen. Koulussa hän joutui usein puhutteluihin ja sai jälki-istuntoja. Kotona harrastettiin musiikkia, joten Laiho aloitti jo seitsemänvuotiaana soittamaan viulua. Hän käänsi viulun ja soitti sitä kitarana, joten ei kulunut kauan ennen, kuin hän aloittikin kitaran soiton. Laiho kävi Oulunkylän Pop & Jazz Konservatoriossa, ja soitti siellä T.O.L.K. -nimisessä yhtyeessä. Peruskoulun jälkeen Laiho meni töihin ja keskittyi kitaransoittoon.

Vuonna 1993 Aleksi Laiho ja rumpuja soittava Jaska Raatikainen perustivat yhtyeen jota he nimesivät IneartheD:ksi, myöhemmin yhtyen nimeksi kuitenkin valittiin Children of Bodom. Ensimmäinen keikkansa Children of Bodom soittivat Helsingissä vuonna 1997, silloin he toimivat lämppärinä norjalaiselle yhtyeelle Dimmu Borgirille Alexi Laiho äänikirja ilmainen kertoo.

Laiho sekä soitti että lauloi yhtyeessä vuoteen 2019 asti jolloin yhtye ilmoitti lopettavansa. Yli 20 vuoden aikana yhtye oli ehtinyt julkaista jopa kymmenen studioalbumia ja nousta maineeseen ja yhdeksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä yhtyeistä kautta aikojen.

Laihoa kutsuttiin usein kitarajumalaksi ja visionääriksi. Hänestä sanotaan, että hän palautti tietyn röyhkeyden ja kauniin melodisuuden metallimusiikkiin. Alexi Laiho äänikirja esittää Laihon kovana treenaajana, hän soitti herpaantumatta kitaraa ja hän saikin paljon arvostusta ja suosiota juuri mainioilla kitaransoittotaidoillaan. Laiho valittiin muun muassa vuonna 2011 Guitar World -lehden äänestyksessä maailman parhaaksi kitaristiksi. Laiho oli jopa parempi kuin Guns N’ Rosen tunnettu kitaristi Slash.

Alexi Laiho elämänkerta on tarina raskaasta rockista ja vielä raskaammasta juhlimisesta. Se on tarina rakkaudesta musiikin, soittamisesta, kauhuleffoista ja jenkkiautoista. Tarinan synkempi puoli on kertomukset jota koskevat Laihon terveyttä. Laiho kärsi kauan ahdistuksesta, paniikkihäiriöistä sekä alkoholiongelmasta. Alexi Laiho äänikirja soi tinkimättömästi ja särmikkäästi, niin kuin Laiho itsekin teki ennen kuolemansa vuonna 2020.

Kirjailijasta: Petri Silas

Petri Silas on tamperelainen kirjailija, toimittaja, kääntäjä päätoimittaja ja mainostekstien laatija. Petri Silas on kirjoittanut kulttuurista, erityisesti musiikista, ammatikseen jo yli 25 vuoden ajan. Silas kirjoittaa lähinnä lehtiin ja tietokirjoihin niin suomeksi kuin englanniksi. Hän on myös suomentanut useita musiikkikirjoja. Silas on kääntänyt suomeksi muun muassa Lemmy teoksen. Lemmy kertoo Lemmy Kilmisterin, yhtyen Motörheadin keulahahmon, tarinan.

Silas on tuntenut Laihon yli viisitoista vuotta, he olivat sekä ystäviä että yhteistyökumppaneja. Alexi Laiho – Kitara, kaaos & kontrolli teos vuodesta 2019 on Petri Silaksen esikoiskirja. Alexi Laiho – Kitara, kaaos & kontrolli on käännetty englanniksi. Silas teki itse käännöksen mikä on kirjailijoiden kesken harvinaista.

Kuuntele Ilmaiseksi: