Alaskan taivaan alla Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Kristin Hannah

Äänikirja

Johdanto

Kristin Hannah kirjassa Alaskan taivaan alla toistuu Hannahn kirjoissa tutut teemat kuten rakkaus, menestys ja selviytyminen joka uhmaa sen edessä olevia esteitä. Alaskan taivaan alla äänikirja kertoo Leni Allbrightin elämästä isänsä Erntin kanssa, joka on traumatisoitunut pahasti Vietnamin sodassa, ja hänen äitinsä Coran kanssa. Palattuaan sodasta vuonna 1974 Ernt päättää yllättäen, että perhe muuttaa Alaskaan.

Ensin Alaskan kaunit ja valoisat kesäpäivät saavat perheen alkeellisen kotitalonsa ja luonto sen ympärillä vaikuttamaan unelmalta, mutta talven tullen paratiisi muuttuu painajaiseksi. Sekä luonto että ihmismieli ovat vaarallisia, kun pimeys ja kylmyys valtaa heidän kotitalonsa. Alaskan taivaan alla äänikirja ilmainen on Liisa Pöntisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 17 tuntia ja 7 minuuttia pitkä. Kirjan on kääntänyt suomeksi Marja Helanen.

Kirjasta: Alaskan taivaan alla

Alaskan taivaan alla äänikirja saa alkuunsa, kun kirjan päähenkilö Leni Allbright on 13-vuotias.  Lenin isä Ernt ilmoittaa yllättäen, että perhe muuttaa Alaskaan. Lenillä ja hänen äidillään Coraalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lähteä mukaan. Alaskan villissä korvessa isä Ernt haluaa aloittaa uuden elämän. Vaikka Ernt osaa olla hurmaava, hän on pahasti traumatisoitunut kokemuksistaan Vietnamin sodasta. Hän näkee painajaisia ja saa älyttömiä raivokohtauksia.

Alaskan taivaan alla äänikirja ilmainen kertoo, että Alaska yllättää sekä Lenin että hänen äitinsä. Kaikki on hyvin alkeellista, rähjäistä ja ränsistynyttä.  Alaskan villi luonto on arvaamaton ja monella tavalla vaarallinen. Elämä Alaskassa osoittautuu todella alkukantaiseksi ja raskaaksi. Alkuun kuitenkin kaikki näyttää menevän hyvin. Kevät ja kesä on valoisaa aikaa. Isä Erntkin on rauhallinen ja vaikuttaa onnelliselta.

Kun syksy, ja sen mukana pimeys, isä menee huonompaan kuntoon. Kun pimeys valtaa alueen se tuntuu myös saavan isästä vallan. Isä raivoaa ja hän alkaa myös olemaan väkivaltainen. Isä käyttäytyy myös vihamielisesti kylän muita asukkaita kohtaan ja saa ihmisiä kääntymään toisiaan vastaan. Isä liittoutuu miehen kanssa jonka kutsumanimi on Hullu-Earl. Miehet alkavat luomaan kauhuskenaarioita tulevaisuudesta ja rupeavat tekemään valmisteluita tulevaa varten. Miehet vetävät mielikuvituksiinsa myös läheisensä.

Kaiken tämän keskellä nuori Leni varttuu ja muuttuu naiseksi. Kaikista huolimatta hän käy koulua, haaveilee tulevaisuudesta ja kokee, ensimmäisen rakastumisensa kertoo Alaskan taivaan alla äänikirja.

Alaskan taivaan alla on dramaattinen, mukaansatempaava romaani. Kirjan luontokuvaukset ovat mestarillisia. Kirjan teemat ovat raskaita ja elämä perheväkivallan ja raivon keskellä on surullista ja erittäin raakaa luettavaa. Ennen kaikkea tämä on kasvutarina. Nuori Leni joutuu sekä luonnon että epävakaan isänsä takia vaaraan monesti ja hän joutuu suojelemaan äitinsä.

Kirjailija: Kristin Hannah

Kirstin Hannah syntyi vuonna 1960 Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Hannah on koulutukseltaan juristi mutta on toiminut päätoimisena kirjailijana vuodesta 1990 lähtien. Ensimmäisen kirjansa Hannah kirjoitti yhdessä äitinsä kanssa, kun tämä oli kuolemaisillaan sairastuttuaan syöpään. Kirjaa ei koskaan julkaistu.

Hannahin on kirjoittanut yli kaksikymmentä romaania, jotka ovat useasti palkittuja. Hänen kirjansa Satakieli on jymymenestys maailmanlaajuisesti. Se on myyty 4,5 miljoonaa kappaletta ja käännetty 45 eri kielelle. Satakieli viipyi muun muassa New York Timesin bestsellerlistalla kuukausia, ja kirjan pohjalta on tekeillä elokuva. Hannahn muutama muukin romaani ovat viihtyneet New York Timesin bestseller listalla. Elokuvaoikeudet on ostettu myös muutamaan muun kirjaan. Hannah asuu perheensä kanssa Washingtonissa.

Kuuntele Ilmaiseksi: