Ainoa kotini Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Hanna Brotherus

Äänikirja

Johdanto

Tanssityöstään, koreografina, tanssija ja ohjaajana, tuttu Hanna Brotheruksen esikoisteos Ainoa kotini on rehellinen, kaunistelematon ja kaunis kuvaus aikuisen naisen elämää, elettyjä ja tulevia vaiheita. Ainoa kotini äänikirja on teos mihin jokainen nainen, ainakin osiltaan, voi samastua. Kirja on romaanina rohkea yritys ja tarve nähdä itseänsä kokonaisena ihmisenä, omana itseään. Kirjassa ajankohtaisia teemoja ovat lapsuus, äitiys, parisuhdetta ja perhettä ja ennen kaikkea Ainoa kotini äänikirja ilmainen on tarina rakkaudesta ja hyväksynnästä sekä keskeneräisyydestä.

Ainoa kotini ilmestyi vuonna 2021. Ainoa kotini äänikirja lukee itse kirjailija, Hanna Brotherus. Kirjailijan omana lukema elämänkerta on tunteikas ja uskottava. Äänikirjan pituus on noin 8 tuntia pitkä.

Kirjasta: Ainoa kotini

Kun Hanna Brotheruksen neljä lasta lensi pesästä ja Brotheruksen ikä lähestyi 50 vuotta tuli hänelle pakottava tarve nähdä itseänsä kokonaisena naisena. Hänelle tuli halu ymmärtää itseänsä, elämänsä ja oikeastaan ne kaikki eri elämät, jotka hän on jo ehtinyt elää eri rooleissa, menneisyytensä kautta. Hän halusi nähdä kenen kaikkien silmien kautta hän on itseänsä nähnyt, tarkastella ketkä hän on elämäänsä kaivannut ja nähdä kirkkain silmin mitä kaikkea hänellä on vielä edessä. Tästä tarpeesta syntyi Brotheruksen esikoisromaani Ainoa Kotini. Kirja julkaistiin vuonna 2021.

Kirjassa Brotherus palaa lapsuutensa ja lapsuudenkotiin. Hän tekee armottoman matkan omaan perheeseen, huomatakseen kuinka hänen perheessänsä on surua, jota on siirtynyt sukupuolelta tosille. Ainoa kotini äänikirja käsittelee Brotheruksen äitiyttä ja suurta rakkautta lapsiensa kohtaan. Romaani on kuvauksellinen kertomus ruuhkavuosista ja hiljaisista vuosista, siitä kun et edes riitä itsellesi, saati sitten kenellekään muulle.

Ainoa kotini äänikirja ilmainen sisältää paljon rakkautta, rakkautta lapsia ja perheensä kohtaan mutta myös miehen ja naisen välisiä parisuhteita. Kirjassa kirjoitetaan suuresta rakkaudesta, niin suuresta että se vääjäämättä läiskyy yli mutta myös surusta, kun rakkaus ei riitä.

Ainoa kotini on myös kuvaus oman kehon hyväksynnästä sellaisena, kun se on. Brothers on julkisuudessa avoimesti puhunut syömishäiriöistään. Kirjassa Brotherus on itsellensä armollinen ja hänellä on tahtoa hyväksyä myös keskeneräisyyden oma itseässä.

Romaanin kirjoittamisesta Brotherus saa voimaa ravistaa omaa elettyä elämää sekä henkilöt, jotka ovat eläneet hänen kanssaan. Ennen kaikkia kirjan kirjoittaminen ravistaa häntä itseään ja elämää näyttäytyy erilaiselta kaukana katsottuna, menneisyys on osa hänestä mutta eivät määrittele kuka hän tänään on.

Ainoa kotini on kirja, johon jokainen nainen voi jollain tapaa samastua. Kaunis on elämä ja kaunis on hän, jota sitä elämää elää keskeneräisenä tai ehjänä.

Kirjailijasta: Hanna Brotherus

Hanna Brotherus syntyi vuonna 1968 Helsingistä. Brotherus on suomalainen koreografi, tanssija, ohjaaja, kirjailija ja tv-persoona. Brothersia tunnettaan erityisesti hänen työstään erilaisten ihmisryhmien kanssa. Brotherus on tehnyt tanssielokuvia sekä näyttämöteoksia muun muassa ikäihmisten, asuttomien ihmisten ja turvapaikkahakijoiden kanssa. Brotheruksen pyrkimys on työssään ollut ajatus tehdä maailmasta suvaitsemmaksi.

Brotherus aloitti balettikoulun viisivuotiaana. Hän on tanssinut koko elämänsä. Lukion jälkeen hän aloitti Teatterikoulun vuonna 1988. Tämän jälkeen Brotherus opiskeli tanssia Amsterdamin School for New Developmentissä. Hänestä tuli tanssitieteen maisteriksi vuonna 1994. Tämän jälkeen hän on opiskellut pedagogiikkaa ja opettanut tanssia vuodesta 1996. Brotheruksella on neljä lasta edellisestä avioliitostaan. Ainoa kotini on Brothersin esikoisteos.

Kuuntele Ilmaiseksi: