Äidin tehtävä Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Maria Mustranta

Äänikirja

Johdanto

Maria Mustrannan psykologinen trilleri kertoo Laura. Hän on tehnyt kaikkensa poikansa Pyryn eteen, mutta pojalla on suuria ongelmia tästä huolimatta. Yhdeksänvuotias Pyry ei kykene hallitsemaan tunteitaan eikä käyttäytymistään, ja se on johtanut siihen, ettei hänellä ole juurikaan kavereita. Sitten Pyry tutustuu Rafaeliin, joka on varakkaasta perheestä. Rafaelin vanhemmat ovat molemmat julkisuudessa paljon esiintyviä politikkoja Äidin tehtävä äänikirja kertoo.

Kun Laura ja Pyry pikkuhiljaa tutustuvat enemmän Rafaeliin ja hänen perheensä mitä enemmän Laura epäilee Rafaelin ja Pyryn yhteensopivuutta. Sitten Lauran pahemmat pelot toteuttavat, kun pojat tekevät jotain anteeksiantamatonta. Äidin tehtävä äänikirja ilmainen on äänittänyt Hannamaija Nikander. Äänikirjan pituus on 6 tuntia ja 52 minuuttia pitkä.

Kirjasta: Äidin tehtävä

Maria Mustrannan romaani Äidin tehtävä äänikirja kertoo ongelmalapsista ja epätoivoisista aikuisista ja siitä, kuinka pitkälle vanhempi voi mennä ja tehdä perheensä, erityisesti lastensa eteen. Kirjassa käsitellään myös kuinka paljon vanhempi loppujen lopuksi voi lastansa muuttaa.

Äidin tehtävä äänikirja ilmainen kertoo tarinan jossa keskiössä ovat 9-vuotiaat Pyry ja Rafael. Kirjan alussa Pyryn äiti Laura, kirjan minäkertoja, saa useasti pikaisia kutsuja kouluun Pyryn takia. Koulussa Pyry käyttäytyy levottomasti ja opettaja on voimaton, kun ei poikaa saada rauhoittumaan.

Kaikki muuttuu, kun Pyry tutustuu samaan ikäiseen Rafaeliin. Rafaelilla on myös ongelmakäytöstä mutta Rafaelin vanhemmat ovat julkisuudesta tuttuja politikkoja jolla on sekä rahaa ja valtaa. Tämän myöden Rafaelin äiti Mirella kyseenalaistaa opettajien kasvatuskyvyt ja näkemykset.  Laurasta ja Mirellasta ystävystyvät poikien ystävyyden kautta ja tukevat toisiinsa kasvatuskysymyksissä. Elämä näyttää vihdoin parempia puoliaan ja Laura tuntee, ettei hän ole enää yksin ongelmiensa kanssa.

Äidin tehtävä äänikirja kuvaa miten Laura huomaa tilanteen vähitellen kääntyvän. Rafaelkaan ei ole tavallinen lapsi. Pojat käyttäytyvät yhdessä huonosti ja rikkovat jatkuvasti rajoja. Tämä koettelee kovasti myös heidän vanhempiensa ystävyyttä. Lopulta sekä Laura että Mirella joutuvat tehdä vaikean valinnan. Kuinka pitkälle he ovat valmiina menemään auttaakseen ja suojellakseen lapsiaan?

Äidin tehtävä teoksen teemoja ovat nykyaikaisia ja yhteiskunnallisesta näkökulmasta tärkeitä aiheita. Kirjassa käsitellään lasten ongelmakäytöstään ja vanhempien yksin jättämistä ongelmien selvittämisessä. Kirjassa nostetaan esiin myös opettajien osaa lapsen käyttäytymisen tukena.  Yksi kirjan tärkeimpiä teemoja on vanhempien mahdollisuus muuttaa ja vaikuttaa haasteellisen lapsen toimintaan.

Äidin tehtävä on hyvin kirjoitettu psykologinen trilleri todellisista ongelmista ja haasteellisten lasten vanhempien kipuilusta ja kärsimyksestä. Lisäksi kirja on helppolukuinen ja ylläpitää mielenkiinnon alusta loppuun.

Kirjailijasta: Maria Mustranta

Maria Mustranta syntyi vuonna 1976 Oulunkylässä. Mustranta asuu edelleen Oulunkylässä perheensä kanssa. Hänellä on kolme poikaa.  Mustranta on opiskellut journalistiikkaa ja kehitysmaatutkimusta. Hän toimii vapaana toimittajana ja kirjailijana. Mustranta kirjoittaa säännöllisesti muun muassa lehtiin kuten Helsingin Sanomiin.

Hänen esikoisromaaninsa Sokeita hetkiä julkaistiin vuonna 2017. Sokeita hetkiä kertoo poliisista jolla on vaikeuksia hallita itseänsä ja jolla on paljon salattavaa. Tarinassa poliisilla on nuoruudenystävä jonka seura ei koskaan ole ollut hänelle hyväksi, tämä seura ei johda mihinkään hyvään nytkään. Sokeita hetkiä käsittelee syitä ja seurauksia. Mustrannan toinen romaani Äidin tehtävä julkaistiin vuonna 2022. Kirjassa käsitellään haasteellisia lapsia sekä heidän vaikutuksensa elämänsä aikuisiin, vanhempiin ja opettajiin.

Kuuntele Ilmaiseksi: