Äidin petos Äänikirja

4.2/5

Kirjoittaja: Anne-Britt Harsem

Äänikirja

Johdanto

Äidin petos on karmiva ja erittäin traaginen tositapahtumien perustuva kirja joka kertoo Alvdalin tapauksesta. Äidin petos äänikirja kertoo yksi pahimmista hyväksikäyttötapahtumista Norjan historiassa. Tammikuussa vuonna 2011 alkoi oikeudenkäynti missä käsiteltiin tapausta missä pedofiilirinki paljastettiin pienessä Østerdalen kaupungissa, siellä asuu noin 50 000 asukasta.  

Tapaus järkytti koko Norjaa. Oikeudenkäynnissä syytettynä oli avioparin, heidän naapurinsa ja eläkeikäinen opettaja. Heitä syytettiin neljän lapsen hyväksikäytöstä, osa uhreista olivat heidän omia lapsia. Lasten äiti ja hänen miehensä saivat tuomiota pahimmista hyväksikäytöistä. Tilanne oli alkanut vuosi aiemmin. Tarina on tuomitun naisen vanhin tyttären, yksi uhreista. Äidin petos äänikirja ilmainen on Jutta Järvisen äänittämä. Äänikirjan pituus on 9 tuntia ja 37 minuuttia pitkä. Kirjan on suomentanut Timo Korppi.

Kirjasta: Äidin petos

Äidin petos äänikirja on kauhistuttava tositarina yhden perheen sisäisitä tapahtumista jotka loppuivat siihen, että viisi aikuista tuomittiin vankeusrangaistuksiin lapsiin kohdistuneesta hyväksikäytöstä. Kaksi tuomituista oli nainen, kaksi uhreista oli yhden naisen lapsiaan. Lapset olivat poika ja teini-ikäinen tyttö jotka molemmat oli todettu olevan autistisia. Perheen isä olivat syytteessä tapahtuneessa. Isällä oli jopa aikaisempi tuomio pedofiliasta. Muut syytetyt olivat miespuolinen naapuri ja toinen pariskunta. Tämän pariskunnan lapset olivat myös uhreja.

Oikeudenkäynnin aikana käy ilmi, että naisella on kaksi muuta aikuista lasta. Äidin petos on naisen vanhemman tyttären Elinen tarinan. Hänen kertomuksista on kirjoittanut kirjailija Anne-Britt Harsem.

Äidin petos äänikirja ilmainen alkaa esipuheella joka on peräsin Elinen päiväkirjasta. Siinä käy ilmi, että Eline oli ollut huostaanotettuna 13-vuotiasta lähtien ja että hän oli jo pienenä yrittänyt saada apua kertomalla raiskauksista, kukaan ei uskonut häneen vaan kaikki uskoivat hänen äitinsä selityksiä Elinen käytöshäiriöstä ja valehtelusta. Näin olleen hyväksikäyttö on alkanut hyvin paljon aiemmin perheessä kuin kukaan olisi voinut uskoa. Oikeudenkäynnin alkaessa Eline on 26-vuotias.

Kirjan alussa Eline kuvaa äitinsä kauniiksi, omasta ulkonäöstä huolehtiva nainen. Nainen oli ollut vaan 14-vuotias, kun hän tapsi muutaman vuoden vanhemman miehen josta tulee Elinen isä. Äidin petos äänikirja kuvaa miten tunnekylmä Elinen äiti oli lapsiaan kohtaan ja miten hän suoraan sanoi Elinelle ettei hän ole koskaan pitänyt tästä.

Elinen vanhemmat erosi hänen ja Kevin veljen olevan vielä pieniä ja kohta talo täyttyi miehiltä jotka olivat kiinnostuneita Elinen äidistä. Arild mies jäi taloon. Eline oli neljän vanha. Tästä alkoi väkivallan ja hyväksikäytön kierre joka päättyi vasta yli 20 vuotta myöhemmin. Elinen tarina on erittäin koskettava ja hyvin järkyttävä.

Kirjailijasta: Anne-Britt Harsem

Anne-Britt Harsem syntyi vuonna 1961 Norjassa. Harsem on kirjailija. Hän on Norjan kaunokirjallisuuden kirjailijayhdistyksen jäsen. Kirjailijauransa aikana Harsem on kirjoittanut 13 teosta josta muutama on suomennettu. Hän kirjoittaa kirjoja eri genreissä, lastenkirjoista romaaneihin. Tunnetuin hänen teoksistaan on Äidin Petos joka kertoo Alvdalin pedofiilitapauksesta.  Nykyään Harsem asuu Asker nimisessä kaupungissa Norjassa.

Kuuntele Ilmaiseksi: