103 kummallista juttua Äänikirja

3.7/5

Kirjoittaja: Vesa Sisättö

Äänikirja

Johdanto

103 kummallista juttua on Vesa Sisättön toimittama teos vuodelta 2021. Kirja sisältää 103 tarinaa mitä ihmeellisimmistä ja oudoimmista aisoista ja kohtaloista sekä hämäriä ilmiöitä mitä maa päällänsä kantaa. Kirjassa saa muun muassa tietää miten filosofina tunnettu Jeremy Bentham menetti päänsä ja miten Kenraali Santa Anna menetti jalkansa ja mihin se päättyi ja myös, miten hänen puujalalleen tapahtui. Kirjan tarinoista löytyy myös tarina siitä, kuka oli kolmesta paavina ja kuinka kävi Pepsi Colan omistuksessa olevalle sotalaivastoon.

103 kummallista juttua äänikirja tarinakokoelma on pulloillaan mitä ihmeellisimpiä juttuja ja sellaisia juttuja ei kenenkään tarinavarastossa voi olla liian monta. Ei ainakaan sellaisia juttuja, jotka saavat outoudessaan ihmisiä nauramaan. 103 kummallista juttua äänikirja ilmainen on Arttu Kurttilan äänittämä. Äänikirjan pituus on 3 tuntia ja 21 minuuttia.

Kirjasta: 103 kummallista juttua

Vesa Sisättön tarinakokoelmassa 103 kummallista juttua hän on kerännyt yhteen 103 tarinaa joka ihmetyttää ja kummastuttaa lukijaa. Kirjassa esiintyvät tarinat ovat sekä vanhoja että uusia ja tarkkoja ainakin Internetin tarkkuudella.

103 kummallisen juttua äänikirja tarjoaa tarinoita jolla voi tehdä vaikutuksen kavereihin ja tuttuihin vaikka baarissa tai terassilla. Oudot tarinoiden pohjalta saa vähintään loistavia aasinsiltoja muihin outoihin keskusteluihin. Tarina räjähtävästä valaasta tai kertomus Italian muinaisesta ämpärisodasta jää ainakin ihmisten mieleen ja saa nauramaan ja kohottomaan kulmakarvojaan.

103 kummallista juttua äänikirja ilmainen kertoo muun muassa Pepsi juoman matkastaan Neuvostoliitossa. Kävi nimittäin niin että Pepsin toimitusjohtaja 1970-luvulla Kendall teki uskomattoman sopimuksen. Pepsi sai Neuvostoliitossa yksinoikeuden valmistaa ja myydä juomiaan. Neuvostoliitolla ei ollut länsimaista valuuttaa omistuksessaan jolla olisivat maksanut Pepsille. Näin ollen Neuvostoliitto maksoi juomistaan juomalla, vodkalla. Tämä toimi alkuun hyvin mutta kun Neuvostoliitto hyökkäsi Afganistaniin, Yhdysvallat asetti talouspakotteita.

Kendall ei luovuttanut vaan hän lupasi laajentaa Pepsin toimintaa Neuvostoliitossa ja tuoda maahan myös esimerkiksi Pizza Hut-ravintoloita. Vastineeksi Neuvostoliitto rakensi öljytankkereita Pepsille. Pepsi myi ja vuokrasi tankkerit eteenpäin ja sai näin kaupasta voittoa.

Vanhoja velkoja Pepsille Neuvostoliito kuittasi myymällä Pepsille pilkkahintaan sotalaivaston aluksia. 103 kummallista juttua äänikirja kertoo, että arvioiden mukaan Pepsi oli hetken maailmana kuudennes suurin sotalaivasto. Pepsi kuitenkin myi laivaston romutettavaksi ja kuittaisi näin Neuvostoliiton velat.

Kirjassa kerrotaan myös Florencen tapauksesta Yhdysvaltain Oregonissa, kun vuonna 1970 viranomaiset päättivät räjäyttää kuollut kaskelotti joka rantautui hiekkarannalle. Kaskelotti oli 14 metriä pitkä ja painoi 8 tonnia. Se räjähdettiin puolella tonnilla dynamiitilla ja valan osia ja rasvaa levisi ympäriinsä.

Kirjasta löytyy 101 muuta tarinaa yhtä älyttömiä, kun nämä edelliset.

Kirjailijasta: Vesa Sisättö

Vesa Sisättö syntyi vuonna 1969 Parkanossa. Hän on suomalainen kriitikko, toimittaja ja tietokirjailija. Sisättö on tieteis- ja fantasiakirjallisuuden erityinen asiantuntija. Hän on julkaissut ja toimittanut yli 20 teosta liittyen lähinnä fantasia- ja tieteiskirjallisuuteen. Koulutukseltaan Sisättö on filosofian maisteri. Hän valmistui vuonna 1997 Helsingin yliopiston kirjallisuustieteestä. Hän on työskennellyt toimittajana muun muassa Vihreä Lanka -lehdessä sekä kirjoittanut muun muassa Helsingin Sanomiin. Sisättö esikoisteos on nimeltään Operaatio Kekkonen vuodelta 2000. Sisättö kirjoitti teoksen yhdessä Anua Ala-Korpelan ja Mikko Metsämäen kanssa.

Sisättö on myös toiminut muun muassa Helsingin Science Fiction Seuran puheenjohtaja ja hän on mukana Espoossa toimivan science fiction- ja fantasiaseurassa Esc ry:ssä ja Finncon ry:ssä. Hän asuu perheensä kanssa Espoossa.

Kuuntele Ilmaiseksi: