Miten sijoitan pörssiosakkeisiin Äänikirja

4.4/5

Kirjoittaja: Seppo Saario

Äänikirja

Johdanto

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin, on myydyin sijoitusopas Suomessa kautta aikojen. Teoksesta on tehty ainakin 17 painosta. Tämä painos on kokonaan uudistettu. Teokseen on lisätty kokonaan kolme uutta lukua. Kirja antaa lukijalla kattavan kokonaiskuvan sijoittamisesta pörssiosakkeisiin, selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla. Kirja on täydellinen hänelle, joka haluaisi vaurastua sijoittamalla osakkeisiin mutta ei tiedä miten. 

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin kirjoittaja, Seppo Saariota kutsutaan Suomen pörssiguruksi. Hänellä on pitkä kokemus alalta. Saario on ammattisijoittaja, kirjailija ja entinen yritysjohtoja. Miten sijoitan pörssiosakkeisiin uudistettu painos julkaistiin vuonna 2020 ja samanaikaisesti myös Miten sijoitan pörssiosakkeisiin äänikirja. Miten sijoitan pörssiosakkeisiin äänikirja ilmainen lukee Jari Nissinen. Äänikirjan pituus on 13,5 tuntia.

Kirjasta: Miten sijoitan pörssiosakkeisiin

Miten sijoitan pörssiosakkeisiin oppaaseen avulla lukija saa tietoa, miten sijoituskohteet kannattaa valita. Kirjasta tulee esille myös asiat mihin sijoittajan tulee kiinnittää huomiota, kun todella haluaa päästä ansaitsemaan pörssiosakkeilla.

Tässä painoksessa on kolme kokonaan uutta lukua. Yksi luku käsittelee miten voi vaurastua vähäisellä ajankäytöllä. Saarion mukaan se nimittäin onnistuu. Kirjassa opetetaan myös koska on oikea aika ostaa, omistaa tai myydä osakkeita. Seuraamalla teoksen oppeja lukijan tulisi oppimaan lukemaan oikein markkinaviestejä siten että esimerkiksi osaisi lukea markkinaviestejä, jotka kehottavat ainakin harkitsemaan osakkeiden myyntiä. Tätä asiaa käsittelee kappale Uutiset ja kurssikehitys – piensijoittajan sudenkuoppa. Onko nyt oikea aika ostaa, omistaa vai myydä osakkeet kappale on hyvä ja hyödyllistä lukea, jos haalii tuottoa varoilleen.

Aikaisempien painosten suosituin luku koski Maratontaulukkoa eli sitä, miten eri pörssiyhtiöt ovat menestyneet pitkällä aikavälillä. Taulukossa kuvattiin osakkeiden arvonnousu ilman osinkojen vaikutusta. Tässä uudistetussa painoksessa osinkojen vaikutus on otettu mukaan. Aiemmista versioista tuttu päätösluku Sata ikivihreää pörssivihjettä löytyy tästä vuoden 2020 painoksesta myös uudistettuna versiona.  

Kirjassa Saario kertoo myös omasta sijoittamisestaan, jossa on tapahtunut viime vuosien aikana selvä muutos. Saario on siirtänyt varansa suorista osakeomistuksista enimmäkseen indeksirahastoihin. Osasyy tähän Saario ilmoitta se, että osakepoiminnalla eli yksittäisiin osakkeisiin sijoittamalla on vaikea päästä keskiarvotuottoihin. Passiivisiin indeksirahastoihin sijoittamalla jokainen voi päästä keskiarvoon Saarion mukaan. Indeksirahastoilla tarkoitetaan rahastoja, jotka seuraavat pörssin indeksiä. Saario ei kuitenkaan ole siirtynyt yksinomaan rahastoihin, vaan hänellä on edelleen suoria osakesijoituksia.

Teos ilmestyi vuonna 2020 samanaikaisesti vironkielisenä Tallinnassa. Miten sijoitan pörssiosakkeisiin äänikirja ilmainen, julkaistiin myös samanaikaisesti, vuonna 2020. Miten sijoitan pörssiosakkeisiin äänikirja lukee Jari Nissinen, kirja on kestoltaan 13,5 tuntia.

Kirjailijasta: Seppo Saario

Seppo Saario syntyi 1938 Helsingissä. Hän on suomalainen ammattisijoittaja, kirjailija ja entinen yritysjohtoja. Saario kutsutaan Suomessa pörssiguruksi. Hänen kirjansa Miten sijoitan pörssiosakkeisiin, on Suomen ostetuin sijoitusopas. Saario valmistui ekonomiksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1961 ja suoritti sen jälkeen MBA-tutkinnon Columbian yliopistossa vuonna 1966.

Saario on työskennellyt yritysjohtajan muun muassa Weilin+Göösissä sekä Kouri Capital Oy:ssä. Sen jälkeen hän on toiminut itsenäisenä sijoittajana ja neuvonantajana yhtiöiden omistukseen ja pörssistrategiaan liittyvissä asioissa. Hän on pitänyt verkossa suosittua Saarion pörssiliigaa ja kirjoittanut Miten sijoitan pörssiosakkeisiin lisäksi monta muutakin kirjaa kuten esiteoksensa Arvopaperisäästäminen: JC-käsikirja vuonna 1972 ja viimeisenä teoksena Miten sijoitan pörssiosakkeisiin jatko-osan: Näin sijoitan pörssiosakkeisiin – Opas nuorelle vuonna 2021.  

Kuuntele Ilmaiseksi: