Miina ja Manu Äänikirja

4.3/5

Kirjoittaja: Teutori Teutori

Äänikirja

Johdanto

Vuonna 1982 Satukustannus Oy halusivat julkaista uuden aapisen. Taitelija Teuvo ”Teutori” Koskinen sai tehtävän omakseen ja näin syntyi Miina ja Manu. Aapinen saavutti niin suuren suosion, että kustannusyhtiö päätti jatkaa Miinan ja Manun seikkailuita tarinoiden muodossa. Tarinoita on tänä päivänä yli 75 kappaletta. Teuvo ”Teutori” Koskinen on tehnyt suurimman osan tarinoista. Kirjoja on myös käännetty eri kielille, muun muassa somaliaksi.

Moni varmasti muistaa Miinan ja Manun satuja omasta lapsuudestaan. Miina ja Manu ovat kaksi kissalasta. Tarinoissa seikkailee myös Miinan ja Manun Sulo-eno, he asuvat yhdessä Tampereella. Tarinoissa seikkailee myös Heikki Hiiri, Jänkä-Joonas ja Erakko-Hermanni. Hahmot ovat antropomorfisia eläimiä.

Kirjoja on julkaistu aiemmin myös c-kasetteina ja cd-levyinä. Nykyään Miina ja Manu äänikirjat ovat suosittuja.

Kirjasta: Miina ja Manu

Miina ja Manu päiväkodissa
Miina ja Manu ja Sulo-Eno ovat kaupungissa. Siellä he kyläilevät sukulaistensa Kattilaisten luona. Lasten serkku Sipriina kertovat Miinalle ja Manulle päiväkodista. Se kuulostaa Miinalta ja Manulta niin kivalta että he lähtevät yhdessä serkkunsa kanssa tutustumaan päiväkotiin. Siellä he osallistuvat päiväkodin arkeen, he syövät aamupuuroa, leikkivät sisällä ja ulkona sekä menevät muiden kanssa päiväunille. Manu ei tahdo mennä nukkumaan ja kun kotiinlähtö häämöttää ei Manua ei löydy mistään mutta sitten jostain kuuluu kummallista ääntä. Miina ja Manu päiväkodissa on taitelija Tautorin käsialaa. Miina ja Manu päiväkodissa äänikirja on äänittänyt Tapani Puranen, Leila Viitala ja Rauno Virtanen.

Miina ja Manu yökylässä
Miina ja Manu yökylässä tarina kertoo siitä, kun Miina ja Manu menevät yökylään serkkunsa Sipriinan luokse. Sulo-eno myöntyy ja Miina ja Manu saavat kokea hauskan ja jännittävän vierailun. Lapset menevät ulkona pimeällä leikkimään taskulamppujen kera missä Heikki Hiirin pienestä koosta on paljonkin hyötyä. Myöhemmin lapset leikkivät tyynysota, jolle tulee yllättävä loppu. Vaikka Manulle sattuu hieman hankala tilanne, loppu on kuitenkin onnellinen. Vaikka kaikki on hieman erilaista, kun kotona voi kuitenkin nukkua yhtä hyvin, kun omassakin sängyssä. Miina ja Manu yökylän tekijä on Jari Koivisto. Miina ja Manu yökylässä äänikirja ilmainen on äänittänyt Tapani Puranen, Leila Viitala ja Jari Huhtala.

Miina ja Manu avaruudessa
Miina ja Manu avaruudessa tarinassa Miina ja Manu tutustuvat avaruuteen. Yhdessä Miinan ja Manun kanssa lukija saa oppia maapallon mitoista, tutustua avaruusasemiin ja satelliitteihin. Lisäksi Miina ja Manu lähtevät lentävän lautasen kyytiin ja korjaa marsilaisten jäätelökone. Miina ja Manu avaruudessa on tehnyt Jari Koivisto. Miina ja Manu avaruudessa äänikirja ilmainen on äänittänyt Tapani Puranen, Leila Viitala ja Jari Huhtala.

Miina ja Manu Sirkuksessa
Miina, Manu sekä Heikki Hiiri ovat puistossa. Siellä he tapaavat mahtavan voltin tekemä hiirityttö. Tyttö vie lapset mukanansa vanhempien työpaikalleen, sirkukselle! Siellä lapset tutustuvat muun muassa klovneihin, trapetsitaiteilijoihin sekä elefantteihin. Esiintymään pääsee Manu ja Miinakin! Jari Koivisto on Miina ja Manu sirkuksessa – tekijä. Miina ja Manu sirkuksessa äänikirja on äänittänyt Tapani Puranen, Leila Viitala ja Jari Huhtala.

Kirjailijasta: Teutori

Teuvo Koskinen kuvitti ja pääosin myös käsikirjoitti Teutori-nimellään 47 Miina ja Manu -kirjaa. Teuvo Koskinen kuoli vuonna 2002. Koskisen kuoleman jälkeen Miina ja Manu -tarinoita ovat kuvittaneet pääosin Tuomas Mäkelä ja Jari Koivisto. Koivisto on myös toiminut tarinoiden käsikirjoittajana. Kirjoittajina on toiminut myös Juha Henttonen ja Petri Merta. Miina ja Manun tehtäväkirjojen tekijöitä on käytetty monta eri taiteilijaa.

Kuuntele Ilmaiseksi: