Lasten iltasadut Äänikirja

4/5

Kirjoittaja: Grimmin veljekset, H.C. Andersen ja Aisopo

Äänikirja

Johdanto

Kustannusyhtiö Otava julkaisi vuonna 2020 sarjan Suomen lasten iltasadut. Suomen lasten iltasadut äänikirja on toimiva iltasatukokoelma. Sarja sisältää kuusi osaa. Jokainen osa sisältää muutamia perinteistä satua. Lasten perinteiset iltasadut ei koskaan vanhene, ne elävät sukupolvien kautta eikä niistä taika katoa! 

Osa yksi sisältää seuraavat sadut: Grimmin veljesten Susi ja seitsemän pientä kiliä ja Jänis ja siili, antiikin kreikan Aisopoksen Kaupunkilaishiiri ja maalaishiiri, H.C. Andersenin satu Ruma ankanpoikanen, Suomalainen kansansatu Hiiri kissalla räätälinä, kansansadut Ketun kalansaalis ja Karhun kalanpyynti, Vuoroin vieraissa ja Kukko käy kuninkaissa. Suomen lasten iltasadut äänikirja ilmainen on Sami Kurosen lukema. Kokoelman sadut ovat kansanvälisiä, suomalaisia, tunnettuja ja ennen kaikkea perinteisiä.

Kirjasta: Suomen lasten iltasadut

Suomen lasten iltasadut 1 sisältää yhdeksän perinteistä ja tunnettua satua.

Suomen lasten iltasadut äänikirja ilmainen alkaa Jacob ja Wilhelm Grimmin sadulla Susi ja seitsemän pientä kiilaa. Sadussa vuohimuori jättää hänen seitsemän pientä suloista kiliä yksin, kun hän lähtee hakemaan ruokaa. “Minun täytyy lähteä metsään. Pitäkää itsestänne huolta ja varokaa sutta”, vuohiäiti muistutti pieniä kilejään. Sitten paikalle saapuu ovelat ja nälkäiset sudet! Kirja jatkuu toisella Grimmin veljesten sadulla Jänis ja siili. Sadussa jänis ja siili juoksevat kilpaa. Kuka voitta ja miten?

Suomen lasten iltasadut äänikirja jatkuu hyvin vanhalla faabelilla, antiikin kreikasta peräisin, Aisopoksen kirjoittama satu Kaupunkilaishiiri ja maalaishiiri. Miten käy, kun kaupunkilaishiiri kutsuu maalaishiiren nauttimaan kaupunkielämästä? ja onko ruoho aina vihreämpi aidan toisella puolella?

Kirja jatkuu H.C. Andersenin Ruma ankanpoikanen sadulla. Sadussa ankkaemon munista syntyy monta ankanpoikasta ja yksi hyvin erilainen ja ruma poikainen. Rumaa ankanpoikasta kiusataan ja halveksutaan. Kun hän varttuu, paljastuu hän kauniiksi joutseniksi.

Suomen lasten iltasadut 1 jatkuu suomailaisella kansansadulla Hiiri kissalla räätälinä missä hiiri saa kissalta tilauksen ommella takki. Urakka on pienelle hiirelle liian haastava, ja takki pienenee koko ajan, kun kangasta kuluu ja erehdyksiä sattuu. Lopulta kissa menettää malttinsa ja syö hiiren.

Jatkona kuullaan kansansatu Ketun kalansaalis ja Karhun kalanpyynti. Tarinasta selviää mitä kettu ja karhu syö.  Kirja jatkuu kansansadulla ”Vuoroin vieraissa”, joka kertoo ketun ja kurjen vierailusta toistensa luona. Suomen lasten iltasadut äänikirja päättyy suomalaisella iltasadulla Kukko käy kuninkaassa. Kukko käy kuninkaassa tarinassa selviää, miksi kukolla on punainen pää.

Kirjasarjan muut osat sisältävät myös muutamia perinteisiä satuja. Yhden osan kesto äänikirjana on noin 50 min-1 tunti.

Kirjailijoista: Grimmin veljekset, H.C. Andersen ja Aisopo

Grimmin veljekset Jacob ja Wilhelm Grimm olivat saksalaisia kielitieteilijöitä ja kulttuurintutkijoita, jotka keräsivät talteen vanhoja satuja ja julkaisivat niistä useita satukokoelmia, joita nykyään kutsutaan Grimmin saduiksi. Suden ja seitsemän kiilan lisäksi Grimmin satuihin lukeutuvat muun muassa Punahilkka, Tuhkimo ja Hannu ja Kerttu.

Hans Christian, elikkä H.C. Andersen oli tanskalainen runoilija ja kirjailija. Hänen maailmanlaajuisesti tunnetut satunsa kuuluvat kirjallisuuteen, jota on käännetty eniten maailmassa. Muita tunnettuja satuja, jota hän on kirjoittanut ovat Pieni merenneito ja Keisarin uudet vaatteet.

Aisopos oli antiikin kreikkalainen kirjoittaja. Hän on erityisen tunnettu faabeleistaan (eläinsaduistaan). Hänen faabeleitaan on tänäkin päivänä käytössä moraaliopetuksessa. Myös satujen, sarjakuvien ja näytelmien pohjana käytetään edelleen Aisopoksen teoksiaan.

Suomalaisilla kansansatujen alkuperäisiä kirjailijoita eivät ole tiedossa.

Kuuntele Ilmaiseksi: